Skocz do zawartości

[5500-6500zł] rower MTB lub Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam dla siebie pierwszego w życiu trochę lepszego roweru do jazdy codziennej, asfalt/teren 50/50. Do tej pory moja jeździłem na Kellysie TNT50. W przyszłości jeżeli będzie odpowiedni rower to nie wykluczam okazjonalnych wyjazdów w góry + mieszkam w okolicy gdzie jest naokoło mnóstwo pagórkowatych lasów wartych eksploatowania : )

I tutaj mam dylemat, osobiście bardziej podobają mi się rowery mtb i w tej chwili jestem praktycznie zdecydowany na model Scott 965. Siedziałem na nim, przejechałem się i pierwsze wrażenie mega pozytywne. Zastanawiam się jednak czy wypadku gdy w grę wchodzą też wycieczki asfaltowe (do +-50km) nie jest to trochę rower na wyrost i czy nie lepiej poszukać roweru crossowego. Co o tym sądzicie?

Zależy mi na zakupie stacjonarnym. W miejscu gdzie mieszkam wybór ogranicza się praktycznie do firmy Giant, Scott, Unibike.

Generalnie jestem zielony w temacie rowerowym więc do propozycji poproszę w miarę możliwości też o argumentację 

Budżet górna granica jest praktycznie nie do ruszenia, zaczynałem oglądanie rowerów od 4k i więcej niż 6,5 nie chcę w tym momencie wydać 

Dziękuję i pozdrawiam : )

Oglądałem dzisiaj jeszcze rower Merida big nine 500 lite. Ogólnie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i zastanawiam się czy dzięki przełożeniu jakie oferuje nie jest bardziej odpowiedni do moich zastosowań niż Scott. 

Mam prośbę, czy ktoś kto "ogarnia" może porównać te 2 rowery??

Jeżeli Scott ma napęd 1xx (nie wrzuciłeś linków) to zdecydowanie lepiej wziąć Meridę 2x11. 

16 godzin temu, Dbidzi napisał:

W przyszłości jeżeli będzie odpowiedni rower to nie wykluczam okazjonalnych wyjazdów w góry + mieszkam w okolicy gdzie jest naokoło mnóstwo pagórkowatych lasów wartych eksploatowania eksplorowania : )

To crossa bym odrzucił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...