Fkonopka Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Czołem. Regulując przerzutkę zauważyłem, że pierwsze kółeczko jest ustawione pod kątem do łańcucha. Łańcuch i hak zakładałem nowy , bo po ostatniej jeździe się zerwał. Może coś pokrzywiło w tej przerzutce jak wciągnęło ją do koła, tyle że co? wózek, adapter? Przerzutka działa bardzo dobrze, poza tym, że na nowym łańcuchu zaczęła przeskakiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Mogła się skrzywić przerzutka, lub ten adapter shadow. Nowe haki też potrafią być krzywe. Odkręć przerzutkę od adaptera i w jej miejsce przykręć klucz do prostowania haka(lub zamiennik) i sprawdź czy jest prosto. Jak działa to jeździć, obserwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Moim zdaniem zdecydowanie wózek jest zwichrowany. Wymiana jest w miarę prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Też mi się tak wydaje. O ile te nowe wózki mają dziwne kształty, tak ten po prostu wygląda na powyginany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Służę wzorcem. Te dwie powierzchnie przy kółeczkach są względem siebie absolutnie równoległe w nowej przerzutce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fkonopka Napisano 30 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 U mnie wygląda to tak: Na końcu jest takie wychylenie, "linijka" jest za śrubką a nie na niej. I jakbym chciał zmienić to najlepiej cały czy zewnętrzny/wewnętrzny? Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 No ale cały wózek składa się właśnie z blaszki wewnętrznej i zewnętrznej. Moim zdaniem nie kombinuj, jeśli nie wyprostujesz łapami, to kup, zmień i będziesz miał zdrową przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fkonopka Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 To zaś ja. nie chce mi się zakładać nowego tematu. Chciałbym zmienić wózek na krótszy(GS). Z informacji którą wyczytałem GS będzie pasować, bo po przeliczeniu wyszło 35, tylko dalej jest informacja, że nie każdy wózek obsługuje daną ilość zębatek(czy coś takiego). I pytanie brzmi, czy będzie mi to działało z krótszym wózkiem? Zębatki tył 11-46t z przodu 34 jedna tarcza || przerzutka Shimano Deore XT 8000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fkonopka Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2022 11przerzutek// (nie mogłem edytować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sz.jablonowski Napisano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 mam GS w SLX (m7000), chodzi na kasecie Garbaruka 11-50, działa bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fkonopka Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 No już zmieniłem, działa wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.