Electronite Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Planuję wymienić widelec w moim rowerze. Obecny ma nieco wyrobione gniazda QR, ma już ze 8 lat. Rower to Cannondale synapse Disc z 2013 roku. Potrzebuję czegoś co będzie: karbonowe przyjmie oponę 32 miało zacisk na oś przelotową 12mm, albo podobną. Mam piastę novateka więc jest wielo-standardowa miało gwinty na zacisk tarczowy Post-mount. W miarę markowe Cena, malowanie absolutnie bez znaczenia. Szukałem w nowszych modelach Cannondale, ale jakoś nie mogę się dopasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Podbijam. temat ciągle aktualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Musisz szukać raczej w zabytkowych widelcach bo post mount w rowerach szosowych już nie jest stosowany. Poza tym powinieneś podać długość widelca i średnicę rury sterowej oraz informację czy jest taperowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Z tym Flat mountem to faktycznie, nie zwróciłem uwagi na to. Ale to nie problem, zacisk i tak planuję zmienić na hydrauliczny no i pewno HOPE rx4 wejdzie. Z łożyskami, też fakt, zapomniałem o tym. Na pewno są identyczne, 1 i 1/8. https://www.thebikelist.co.uk/cannondale/synapse-disc-3-ultegra-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.