Skocz do zawartości

[opony] Kenda Khan

indianin11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, czy ktoś z Was jeździł na oponach kenda khan k-935 700x40c? Interesuje mnie jak się zachowują na twardym podłożu i lekkim terenie. No i oczywiście czy zachwalana przez producenta wkładka antyprzebiciowa jest taka dobra w rzeczywistości.

Napisano

Ja mam na przodzie. Wkładka antyprzebiciowa chyba działa, bo a ni razu mi się nie przytrafiło. Na twardym jest OK, ale jak tylko robi się mokro lub nieco piasku, to jest absolutna tragedia. Szczerze polecam poszukać czegoś innego. 

Napisano

Dzięki panowie za odpowiedzi, odpuszczam te opony i będę szukał dalej. A może podsuniecie jakieś propozycje do gravela pod dętkę z porządną wkładką antyprzebiciową. Na razie zamleczać nie będę.

Napisano

Budżet i przeznaczenie (wokół komina, wyprawy, ciężary czy lekko?) Szukaj opinii wśród sakwiarzy.

Aczkolwiek uprzedzam, że lobbing Schwalbe jest w środowiskach mocny :)

Napisano

Double Fightery są w rozmiarze 700x36, wolałbym jednak coś szerszego 40-42. Maxxis Re Fuse mają fajne opinie ale bieżnik bardzo delikatny. Na asfalt na pewno dobre, ale czy w teren też-wątpię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...