chudzinki Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Czy ktoś usuwał górne inserty w rurze podsiodłowej? Konkretnie myślę o XC 500 / XC 900. Chodzi o włożenie myk-myka. Jak? Czym? Nie naruszy się części zewnętrznej? 🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Jaka to rama? Karbon czy Alu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Pierwsza alu, a druga karbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Z Alu prosta sprawa, bo to nitonakrętka. Wystarczy rozwiercić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Nie wyraziłem się jasno 🙂 - chodzi mi o takie usunięcie, o ile to możliwe w ogóle, żeby z zewnątrz nie było widać ingerencji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 @chudzinki jak to zrobisz w XC500 pochwal się, bo sam kiedyś o tym myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Nie da rady. Zobacz sobie co to jest nitonakrętka i na czym to polega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Wiem, oglądałem, ale styczności nie miałem. Tak sobie pomyślałem, że jakby czymś spiłować/zeszlifować wewnątrz to może zewnętrzna część jakoś by się trzymała... 😉 @bogus, no szkoda, że tego nie zrobiłeś! 😄. W XC 500 to jeszcze nie ma tragedii, ale w XC 900, który jest przystosowany pod myka (27.2 mm...) jest jeszcze wyżej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Ale właściwie w czym problem? Musisz wsunąć sztycę poniżej linii insertów? Jeżeli tak, to nie ma szans żeby zewnętrzna część została na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Problem jest taki, że nie ma jak przeciągnąć pancerza do rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 No to jest jeszcze większy problem, bo wypadałoby także spiłować lekko krawędź otworu. Bez tego, pancerz może się załamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 22 godziny temu, skom25 napisał: Musisz wsunąć sztycę poniżej linii insertów? O skoku 150 mm tak. 22 godziny temu, bogus napisał: nie ma jak przeciągnąć pancerza do rury podsiodłowej. Już się nawet pogodziłem ze strasznym prowadzeniem zewnętrznym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 31 Maja 2022 Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Bez limitu budżetu to MAGURA Vyron eLECT ma sterowanie bezprzewodowe. Na upartego, do sporadycznego poruszania się po górach z odsieczą przychodzi też sam Decathlon. Dystrybuują najtańsze kartridże z wajchą - TranzX Jump Seat, 100/320 w bardzo dobrej cenie - płacimy 1 PLN za każdy milimetr długości . Zakupiłem i popełniłem opis nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Sztyca bez manetki dla mnie nie ma sensu. Te bezprzewodówki widziałem, ale cena zwala z nóg 😀. W dniu 28.05.2022 o 19:40, bogus napisał: jak to zrobisz w XC500 pochwal się, bo sam kiedyś o tym myślałem. https://www.olx.pl/d/oferta/rockrider-xc500-rozmiar-l-sram-gx-reba-deore-CID767-IDPq4b3.html#f43012a6c3 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Już wiem - gość jakimś cudem wprowadził linkę przez otwór (bez rozwiercania) uchwytu linek i dlatego na dole jest spięte trytytką 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Pomysł ok, ale nie wyobrażam sobie na stałe jeżdżenia z tą opaską. Dla mnie taka estetyk jest kiepska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Zawsze można przykleić przelotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Czerwca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Niby tak, pytanie czy w tym miejscu się utrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Przelotki które miałem, były klejone na taśmę 3M. Myślę że są w stanie wytrzymać znacznie więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 2 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 13 godzin temu, bogus napisał: Pomysł ok, ale nie wyobrażam sobie na stałe jeżdżenia z tą opaską. A linka nie będzie zbyt zagięta...? Przyglądałem się i mam wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.