Max40 Napisano 28 Maja 2022 Napisano 28 Maja 2022 Witam. Posiadam manetkę "Logan" i nei mogę otworzyc aby dojść do linki (wymienic) . Jest jakiś sposób? Cytuj
raven82 Napisano 28 Maja 2022 Napisano 28 Maja 2022 Nie wiem co to za ustrojstwo, ale w sramach trzeba było siłowo oddzielić "uchwyt" od reszty (obejma z linką). Nie ma jakiejś śrubki/zaślepki? Cytuj
testudo Napisano 28 Maja 2022 Napisano 28 Maja 2022 Pokręć manetką, może dostęp do linki jest "z poziomu" 1go bądź ostatniego biegu. Cytuj
Max40 Napisano 28 Maja 2022 Autor Napisano 28 Maja 2022 Sruba "imbus" w pierścieniu aluminiowym blokuja przesuwanie na kierownicy zdemontowana wraz z pierśćieniem, nic więcej nie zostało ze śrub tylko to co widać na zdjęciu. Mozna krecie wkoło osi tak jak przy zmianie trybów przerzutek 1-2-3. Boję sie podwazyć srubokretem, aby niczego wewnątrz nie wyłamać. Pewnie jest jakies polłozenie w ktorym moze sie to zdemontowac ale nie wiem jakie... Cytuj
testudo Napisano 28 Maja 2022 Napisano 28 Maja 2022 Wrzuć ostatni/najwyższy bieg, poluzuj (ale nie wykręcaj do końca) ten "imbus" w pierścieniu, następnie zsuń owy pierścień (jak nie będzie chciał po dobroć podważ delikatnie płaskim wkrętakiem) Powinieneś w ten sposób dostać się do linki Cytuj
Max40 Napisano 28 Maja 2022 Autor Napisano 28 Maja 2022 Zdemontowałem 😀 Wyczaiłem siwcąc latarką led w otwor i przełaczajac ze jest pewna zmiana i mozna srubokretem lub mocniej pociągnąwszy owe drugie urządzenie rozmontować 🤣. Nie nigdy więcej takiego badziewia!!! Kto chce moge oddać te manatki Logan,(opis 710-L) a montuje w to miejsce moje stare wyczyszczone w benzynie i przeserwisowane SHIMANO ST-EF 29 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi