Redar Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Witam. Czy mogę w tym modelu Shimano M395 wymienić sam zacisk hamulcowy. Z tyłu hamują mi bardzo ładnie. Nie mogę ustawić zacisku bez ocierania tarczy. Na 99 procent to zacisk ponieważ koła mam nowe, tarcza slx nowa, klocki podmienialem na nowe taki sam objaw. Hamulec odpowietrzony klamka twarda, pracuje poprawnie. Po wyjęciu klocków w środku było trochę oleju na pleckach, i przy odpowietrzniku. Czy taki będzie pasował bo nie widzę do m395. https://allegro.pl/oferta/zacisk-hamulca-hydraulicznego-br-mt200-nowy-12124400767 Lub wymienić na np od deore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Będzie pasował. Tarcze slx się do tych hamulców nie nadają. Max to rt56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Zaciski nie powodują ocierania. Nowe tarcze w wielu przypadkach bywają krzywe i mają lekkie mniej lub bardziej bicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Zapewne chodzi o leniwe tłoczki i co ciekawsze lekki wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redar Napisano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 11 godzin temu, Dokumosa napisał: Będzie pasował. Tarcze slx się do tych hamulców nie nadają. Max to rt56. Dziękuje. A taki wyżej trochę grupę?. https://allegro.pl/oferta/zacisk-hamulca-hydraul-shimano-deore-br-mt410-12133875844?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery-akc_pla_ss&ev_adgr=rowery-akc&ev_campaign_id=16576990955&gclid=EAIaIQobChMI0b-fv6b89wIV-oxoCR3HVATFEAQYAyABEgK-avD_BwE Ma trochę lepiej usytuowany odpowietrznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) Też bez problemu. BTW: nie tak dawno za komplet hamulców mt200 p+t (czyli zaciski, klamki, przewpdy, adapter i śruby) płaciłem 120zł. Ceny powariowały. Jak już chcesz dopłacać to może do takiego, który nie gryzie się z tarczami slx... https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-zacisk-hamulca-brm6000-shimano,c65,p2506,pl.html Edytowane 26 Maja 2022 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redar Napisano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) @Dokumosa A ten zacisk od Deore m6000 nie będzie z tą klamka przymulony? Rozumiem że klamka wężyk mogą zostać aktualne Edytowane 26 Maja 2022 przez Redar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Klamki Shimano są kompatybilne ze wszystkimi zaciskami, będzie chodzić dobrze. Jak już wymieniać zacisk na lepszy to właśnie Deore, tu poczujesz dużą różnicę na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redar Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 @sznib Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Ostatecznie postanowiłem że kupię nowy hamulec na przód. Padło na xt m8000 znalazłem w fajnej cenie w niemieckim sklepie ,nówkę. W przyszłości może zakupie też na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Bardzo dobry hebel, będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi