PawelW84 Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Cześć Poszukuję pompki stacjonarnej na zawór Presta z w miarę dokładną podziałką manometru do pomiaru ciśnienia. Chciałbym żeby obsłużyła rower mtb i szosę czyli zakres ciśnienia do około 10 bar Pierwotnie szukałem czegoś z Lezyne bo mają bardzo fajną nakręcaną końcówkę wentyla, ale ich manometry skalowane są co 0,5 lub 1 bar. Patrzyłem też na SKS Airmotion 12.0 Tu manometr ma podziałkę 0,2 bara ale z kolei końcówka pompki jest zwykła zaciskana co budzi obawę o jej szczelność podczas pompowania. Może jesteście w stanie coś polecić do okolicy 300 zł ?? W necie widziałem jeszcze pompkę Lezyne SPORT GRAVEL DRIVE, ma szczegółowy manometr ale jest tylko do 7 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 JoeBlow (ja mam akurat max hp, różne wersje są), używam już kilka lat, żadnych problemów, przystępna cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Ja trochę co innego zaproponuję. Elektryczna pompka Xiaomi, chociaż nie jest przekonany czy realnie napompuje tak wysokie ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 27 minut temu, raven82 napisał: JoeBlow (ja mam akurat max hp, różne wersje są), używam już kilka lat, żadnych problemów, przystępna cena. Faktycznie, ciekawa. Patrzę na Topeak Joe Blow Sport III . Manometr szczegółowo wyskalowany. Jak końcówka do wentyla? Nie puszcza? @skom25 Odpada. Mam normalny kompresor samochodowy. Pompki potrzebuje tylko do dopompowania przed wyjazdem mtb i do dobicia szosy do 10 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Ostatnio całkiem przypadkiem czytałem o pompkach Lezyne. Ten nakręcany zawór jest wygodny, ale podobno nagminne jest wykręcanie go razem z wkładem Presta. Producent nawet zaleca wkręcanie wkładu na klej, żeby tego uniknąć. Mając doświadczenie z innymi produktami Lezyne, nie wiem czy by wybrał tę firmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 @skom25 czym cie tak Lezyne zraziło? Mam ich dwie pompki ręczne i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Ja posiadam lezyne sport drive i lepszej pompki nie widze jak za ta cene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 @Thomass13 możesz cyknac fotke manometru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Kurde sorka mowa o pompce z manometrem 😃 to ja posiadam beto stacjonarną. Myślałem o takiej podręcznej co wożę w plecaku to ta nie posiada niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 41 minut temu, PawelW84 napisał: @skom25 czym cie tak Lezyne zraziło? Mam ich dwie pompki ręczne i jestem zadowolony GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 To chyba pozostaje Topeak Joe Blow Sport III . Z tego co widziałem SKS-y też mają manometr co 0,5 bara, szkoda bo znalazłem sporo dobrych opinii, są przystępne cenowo i mają duża pojemność tloczyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 Mam jakiś model SKS z tym zaciskiem - jest to raczej szczelne, problemem jest to, że moja ma masywny zacisk (bo ma też otwór na Schredera) i po zaciśnięciu na wentylu zwisa to dość bezwładnie i krzywi te trzpienie od presty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 Ja sobie z tym poradziłem, używając adaptera Presta > AV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 Kross Buran. Dobra, dokładna pompka z komorą tubeless. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 Topeak Joe Blow Sport III - wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 26 Maja 2022 Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 22 godziny temu, PawelW84 napisał: Jak końcówka do wentyla? Nie puszcza? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Przyszła pompka. Bardzo dobrze wykonana, sztywna z metalowa podstawa, dość długi skok tloczyska, szczelna końcówka od wentyla, dokładny manometr z precyzyjna podziałka. Ciśnienia pokrywają się z certyfikowanym manometrem przez Michelina i cyfrowym Topeak @raven82 Może głupie pytanie ale czy do upuszczania powietrza służy tylko te plastikowe pokrętło przy manometrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Heh, nie mam pojęcia, moja pompka już ma kilka lat i zapewne przez ten czas została jakoś ulepszona :), u mnie w ogóle nie da się upuszczać powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 28 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Jeżeli masz nakładaną końcówkę, to naprawdę polecam używanie Adaptera AV. Ja naprawdę uważałem, aż pewnego dnia po prostu się zapomniałem, szarpnąłem i wentyl Presta poszedł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolx97 Napisano 28 Maja 2022 Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 A czemu nie pompka z cyfrowym manometrem? Też szukałem do 300zł do mtb i szczerze mówiąc nie istnieje taka dobra pompka, znalazłem jakieś fajne ale to około i ponad 500zł. Fajniejsze pompki do 300zł nawet jak mają podziałkę co 0,1 bar, to przez to że jest zeskalowana od 0 do 10-14 bar to jest tak gęsto, że trudno dokładnie odczytać aktualne wskazanie a w mtb 0,1 bar robi różnicę odczuwalną. Kupiłem SKS Air-X-Plorer Digi 10.0 z cyfrowym wyświetlaczem, zmieściłem się w 250zł i jestem zadowolony z zakupu. Nie trzeba wytężać wzroku, żeby odczytać z gęstej podziałki, która jest daleko od oczu, duże pomarańczowe cyfry są bardzo czytelne. No i wskazanie co 0,01 bar to dokładność większa niż potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Myślałem nad tym. Ale cyfrowego nie chciałem bo potrzeba baterii a ja rowery trzymam w drewnianym nie ogrzewanym garażu więc zima bateryjka/układ mógłby powiedzieć pa pa i nie zadziałać. W takich warunkach analog pewniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolx97 Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 No to racja. U mnie w garażu zawsze jest na plusie w zimie, więc takiego problemu nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 To ja jeszcze w temacie (chociaż już ze strony autora nieaktualny). Też szukałem pompki stacjonarnej z uwzględnieniem wymagań @PawelW84. Z tym, że wysokie ciśnienie miało mi służyć do nabijania Air-Tanka to tublesów. Dokładna skala Barowa potrzebna była do kół 29" w Skociszczu. Ważna była możliwość upuszczania powietrza z poziomu pompki a nie wentyla. No i tak na początek wjechała pompka SKS Airworx Plus 10.0. Nie byłą jakaś mega fajnie zeskalowana, ale daje radę do dzisiaj: Ciągle szukałem czegoś "dokładniejszego", aż w okazyjnej cenie trafiła się pompka Syncros Vernon 2.0 HV. Skala na cyferblacie taka jakiej oczekiwałem. Pompunia służy dzielnie: Czaiłem się też na pompkę Rose Druckmacher BS 160, ale nie chciało mi się płacić 10ojro za wysyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Pompuje podłogową Lezyne, następnie upuszczam elektronicznym manometrem Topeak D2 do wymaganej wartości psi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.