wojtekdu Napisano 22 Maja 2022 Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 Czy jest jakaś możliwość konfiguracji stopni wspomagania?. Chodzi mi głównie o granice prędkości. 4 wiadomo do 25km/h ale chciałbym podnieść granice 3 powiedzmy z 15km/h do 18km.h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
facet1 Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Oczywiście,wszystko w aplikacji na telefonie Bafang Go, łącząc się oczywiście po bluetoth z wskaźnikiem diodowym. Nawiasem mówiąc fajna apka, nie potrzeba innego wyświetlacza czy licznika rowerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowystary Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Jak uruchomić bluetoth na wskażniku (raz się włączył ale nie wiem jak to się stało ) i jak sparować telefon? mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekdu Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Co to za telefon i jaki system operacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowystary Napisano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Samsung i android ale to we wskażniku nie włącza się bluetoth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwik Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 U mnie nie działa ta konfiguracja przez Bafang Go. Tzn przez bluetooth się łączy i podstawowe parametry widzę, mogę też zmieniać stopnie wspomagania 1-4). Ale już limitów prędkości na poszczególnych stopniach nie (albo nie wiem jak, albo kross to poblokował). Nie rozumiem dlaczego nie mogę pojechać tych przepisowych 25km/h na trzecim albo drugim stopniu wspomagania jak mam ochotę dołożyć więcej od siebie, tylko muszę na pełnym (4), bo 3 kończy wspomagać przy 15km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwik Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Jeśli komuś się udało zmienić te parametry prędkości na niższych stopniach wspomagania to proszę o info jak to zrobił. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Z tego co widzę zmiany są tylko możliwe na m200 a to napęd mid. Również mam Krossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Z tego co zrozumiałem to wspomagania odłączane jest na różnych poziomach wspomagania przy innych prędkościach - dla mnie to dziwne, mam silnik Yamahy i przy każdym stopniu wspomagania odłącza tak samo, czy odłączanie przy różnych prędkościach to cecha tylko Bafanga, czy inne napędy też tak mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekdu Napisano 29 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Z tego co się zorientowałem to na tym polega mechanizm wspomagania. Zgodnie z prawem unijnym rower elektryczny może poruszać się po drogach publicznych do 25km/h i tu kończy się wspomaganie. Jeśli chcesz wspomaganie eco to silnik praktycznie pomaga tylko przy ruszaniu i potem się odłącza. Jest w tym jakaś logika, natomiast dziwne jest to, że nie można odwrócić stopni wspomagania. Chodzi o to, że jeśli z reguły korzystasz z 4 stopnia, to po każdym wyłączeniu musisz przeklinać poziom do 4-ki. Nie możesz ustawić domyślnego wspomagania na 1-kę i zadać mu parametr 25km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Nie masz racji - przy silniku Yamahy wspomaganie odłącza się na każdym z pięciu stopni wspomagania przy tej samej prędkości - zaczyna spadać powyżej 24 i płynnie zanika do 27/h . Ponieważ myślę o zmianie roweru żony chciałbym wiedzieć czy tak samo działa Bosch bo akurat z tym silnikiem znalazłem najbardziej pasujący model. Ale jakby co to jakiś z Yamahą też się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekdu Napisano 29 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2022 No to przy Bafangu tak to nie działa i dodatkowo to 25km/h faktycznie wynosi 23,4km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 No to mi się nie podoba - mi odpowiada taki układ jak Yamaha - na Eco dodaje 50%tego co wkłada jadący i na każdym kolejnym więcej aż do 300%na sport+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szsch Napisano 11 Października 2022 Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Cześć, czy orientujecie się czy ten silnik można przeprogramować aplikacją Speed na androida? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mkopa.speeed Też mam problem bo max wspomaganie to 23,5 km/h do 25 nie dochodzi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekdu Napisano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Z tego co się dowiadywałem to robili to z poziomu Windows ze specjalnym interfejsem. Ja na razie nie robię, żeby nie stracić gwarancji. Jak ktoś zrobi dajcie znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgry Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Witam, Czy komuś udało się zmienić parametry poprzez bluetooth? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Zależy w czym. Ja zmieniałem parametry ( stopień wspomagania i moment obrotowy) w Bosch CX Performation IV gen Smart System. Maksymalną prędkość wspomagania też się da, ale tylko do 25/h, więc zostawiłem tak na wszystkich stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgry Napisano 13 Marca 2023 Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Chodziło mi raczej o sterownik z tematu DP E12.CAN. Czy ktoś łączył się za jego pomocą aplikacją Bafang lub inną i czy dało się zmieniać ustawienia wspomagania, prędkości, rozmiaru koła itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikikiki Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 Aplikacja bafang go starsza przed aktualizacją dawała możliwość ustawiania mocy wspomagania ja na 1 mam 15% ,2 -50% 3,- 75% 4,- 100% mocy wszystkie stopnie 25km/h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi458 Napisano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2023 A czy mógłbyś powiedzieć jaka to dokładnie wersja aplikacji ? Może uda się znaleźć plik apk poza sklepem. Osobiście też bardzo przeszkadza mi brak możliwości konfiguracji stopni wspomagania, prędkość jest jeszcze do przeżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikikiki Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Ja mam 2.1.3 i tam są opcje ustawienia procentowo i kilometry też na każdym stopniu rower Kross hexagon 1.0 silnik bafang w kole wyświetlacz dp e12 canbus Fajnie by było jeszcze zmienić rozmiar koła to przy ustawieniu z 29 na 26 dało by ze 3 km/h to już by było ok 25 km to delikatnie za mało.Ale niestety nie widzę w aplikacji ustawień koła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi458 Napisano 9 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2023 Po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć tą wersję aplikacji, muszę sprawdzić czy rower na nią zareaguje - mam dokładnie tego samego krossa i ten sam wyświetlacz, więc mam nadzieję że się uda Niestety o ile sam rower jest w porządku jak za tą cenę, tak mam wrażenie że KROSS bardzo się postarał, żeby nie było łatwo cokolwiek zmodyfikować w układzie wspomagania... U mnie max. prędkość wspomagania to 23,5 km/h wg. GPS. Szkoda, że nie da się tego wyregulować żeby było te realne 25.. Zastanawiałem się nad zakupem kabelka can - usb i konfiguracji przez aplikację Speed, ale boje się, że nie zadziała to z tym sterownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikikiki Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 U mnie działa bez problemu przez bluetooth ustawiłem tak jak pisałem wcześniej bo w aktualizacji są komentarze że usunęli możliwość ustawiania mocy dobrze że doczytałem zanim zainstalowałem jak masz tą wersję co ja to sobie ustawisz i będziesz zadowolony Myślałem jeszcze nad zmianą wyświetlacza na aliexpress są do bafanga z wtyczką can i tam jest bardziej rozbudowane wszystko ale kilka stówek kosztuje a nie wiadomo czy zadziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2023 Na moim Kross z hubem i teoretycznie tym samym zestawem bafang go 2.1.3 nie daje możliwości edycji parametrów. Wywala jedynie że jest to zarezerwowane dla m200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi458 Napisano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2023 W dniu 10.04.2023 o 13:42, Pikikiki napisał: U mnie działa bez problemu przez bluetooth ustawiłem tak jak pisałem wcześniej bo w aktualizacji są komentarze że usunęli możliwość ustawiania mocy dobrze że doczytałem zanim zainstalowałem jak masz tą wersję co ja to sobie ustawisz i będziesz zadowolony Myślałem jeszcze nad zmianą wyświetlacza na aliexpress są do bafanga z wtyczką can i tam jest bardziej rozbudowane wszystko ale kilka stówek kosztuje a nie wiadomo czy zadziala Z tego co się orientowałem to wyświetlacz powinien działać, ale nie wiem czy warto go wymieniać, chyba lepiej dołożyć porządny licznik. U mnie aplikacja pomimo tego komunikatu działa i reaguje na zmianę stopni wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi