DzejkiBejki Napisano 22 Maja 2022 Napisano 22 Maja 2022 Witam, Jestem dość nowym nabywcą tej oto piasty, więc narodziło się pytanie, piasta ma strasznie nie równy dźwięk, ciężko to opisać ale jeśli wyobraźnia pracuje to zamiast BZZZZZZZZZZZ jest coś w stylu BzzzBzzzzBzzzz, A więc czy da się to jakoś wyrównać? Wiem że spowodowane jest to sprężynami które dociskają rachet i ten typ tak ma, ale może jest jakaś szansa?
cervandes Napisano 22 Maja 2022 Napisano 22 Maja 2022 Nie ma 350tek z 54T. Sam to modowałeś? Równo posmarowane? A może z oszczędności wsadziłeś chińskie pierścienie?
revolta Napisano 22 Maja 2022 Napisano 22 Maja 2022 Dopiero jak smar jest wypracowany i czas na nowe smarowanie rowno bzyczy he he .ma 350ki i tak jest
__guest Napisano 22 Maja 2022 Napisano 22 Maja 2022 BzzzzBzzzzBzzzz tak ma być. Pytałem się pewnej osoby ( od rowerów ) dlaczego podczas jazdy jest taki nieregularny dźwięk ? Jest to spowodowane przenoszeniem dźwięków z piasty na cały rower ( ramę ? ) jakoś tak. Jak chcesz, żeby tylna piasta nie robiła BzzzBzzzBzzz kręć do tyłu podczas jazdy będziesz miał taki dźwięk BZZZZZZZZZ czyli taki jaki chcesz, i będzie jeszcze bardziej ( szybciej ) bzyczyć BZZZZZZZZZ
DzejkiBejki Napisano 22 Maja 2022 Autor Napisano 22 Maja 2022 3 godziny temu, cervandes napisał: Nie ma 350tek z 54T. Sam to modowałeś? Równo posmarowane? A może z oszczędności wsadziłeś chińskie pierścienie? Nie ma, wstawiłem rachety od DT nie te od ZTTO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.