TheJW Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) Moja najnowsza zabawka. Odświeżanie Foxa: Koszyki na bidony Elite Cannibal XC, które jak szalone trzymają bidony Elite Fly, jednak kosztem autodestrukcji. Nie przetrwały ostatniego wyjazdu w góry. Edytowane 4 Lipca przez TheJW 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marinbiker Napisano 7 Lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 7 Lipca Zamieniłem fabryczną, wietnamską "tekturę" na prawdziwe opony. Wnioski? Rower sam jedzie, kapcie trzymają trakcję a w piach się wgryzają, dzięki temu, że bieżnik jest tak zmyślnie, nienachalnie wykombinowany 😉. Na asfalcie można się lekko unieść, bo płynie się na środkowym, dość zwartym pasie opony, a rozmiar 45C jest dla nadgarstków jak amor w MTB. Ciśnienie 2 bary przód i 2,4 - 2,5 bara tył, jest dla mojej wagi optymalne i komfortowe. P.S. Żeby Pirelli idealnie ułożyć na obręczy, trzeba ją pierwszy raz napompować do maxa, czyli ok. 4,5 bara (nie będzie efektu bicia na boki). 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca Wyprzedaże Równouprawnienie/parytety 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Ciekawostki dotyczące wątku zakupowego Do roweru dostałem od sklepu gratisy, o które prosiłem. Kiepskiego U-Locka i...TRZY pary identycznych pedałów. Czwarta oczywiście była na standardowym wyposażeniu. Nie wiem, czy rower będzie się mamie podobał, natomiast jedno jest pewne - karton po nim podoba się kotu sąsiadki! :)))) Generalnie Kands bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jakością wykonania, jednak nie obyło się bez wpadek. Łączenie górnej rury i podsiodłówki uniemożliwia głębokie wsunięcie sztycy, a że to rozmiar 17", to z założenia nie będzie ona wysoko wysunięta. Jakaś mądra głowa wpadła więc na pomysł, żeby poskracać sztyce. Siedzi więc gdzieś w kącie montowni jakiś Sasza i krzywo je obcina. W dodatku od końca do oznaczenia minimalnego wsunięcia są ze 3 cm. No raczej nie jest to zbyt rozsądne i bezpieczne... Za krótki jest też łańcuch, który jest obcięty na styk, niezgodnie z zaleceniami Shimano. Ogólnie jednak rower jakościowo i wizualnie zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Na deser jeszcze powód mojego ostatniego przedwczesnego powrotu do domu... Tak to jest, jak się chce na szybko odpowietrzyć hamulce bez odkręcania zacisku mając kiepski dostęp do śruby... Finalnie nie dość, że musiałem go i tak odkręcić, od nowa odpowietrzyć układ, to jeszcze odtłuszczać tarczę i wypalać klocki, co chyba i tak nie do końca się udało, bo nie hamuje to już tak jak przedtem. 😕 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Ucho mu się odlepiło. Temu kotu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 12 Lipca Udostępnij Napisano 12 Lipca 22 godziny temu, TheJW napisał: wypalać klocki, co chyba i tak nie do końca się udało Jak żywiczny, to ja bym się pogodził ze stratą i koniecznością wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca Dawno nic tu nie wrzucałem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca Sposób utylizacji starych łańcuchów rowerowych 😁 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 15 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 15 Lipca Pozdrow'er😘 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 16 Lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 16 Lipca 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 19 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 19 Lipca Pozdrow'er😘 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Muzeum w Oławie. Rowery też były, ale one akurat interesowały mnie najmniej. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Lipca Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca Pozdrow'er😘 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Panie... Środek tygodnia jest, a pan się po nocy jakimiś suportami tłuczesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Ostatnio korbę srama to w sklepie w 3 osoby odkręcaliśmy. Ja trzymałem, jeden stanął na pedale, a drugi na kluczu z przedłużką. W końcu poszło... A teksty "coś się ruszyło", to mi przypominają jak odkręcałem sztywną oś tylnego koła. Myślałem, że się zapiekło, ale jak wziąłem dłuższy klucz to zaczynało ruszać. Co było nie tak zorientowałem się przy kolejnym pociągnięciu jak oś strzeliła - zamiast odkręcać, to dokręcałem 😂 Teraz już pamiętam od której strony się za robotę zabierać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 26 Lipca Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca Kiedy dostałem Talona a jego prześwit okazał się zacny i kilka części już było na stanie, cóż, złożyłem szybko na kolanie. Tu szosa która czeka Ta też Gruz z niemiec z prostą Pozdrow'er😘 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 27 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 27 Lipca Pozdrow'er😘 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Lipca Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca Widelec z kołem 27.5 do Meridy🫠 Co tu się od Janie Paw Paliło?🫠 Pozdrow'er😘 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia W dniu 18.07.2024 o 09:57, CoolBreezeOne napisał: Za figurki SW podwójny plus 😁🤪 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Pozdrow'er😘 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Gienek Pozdrow'er😘 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia (edytowane) Opona w szosie zaczęła mi gwałtownie gubić ciśnienie. Zdjąłem ją i mleko okazało się twarogiem. Wydaje mi się, że polecałem MucOff - po dłuższym czasie używania w MTB i szosie zdecydowanie NIE POLECAM, wręcz ODRADZAM! Z kolei na ustawce, jadąc tą samą szosą, nie mogłem zrzucić na 4 najmniejsze koronki, zorientowałem się dopiero podczas ataku na segment, w peletonie nie było potrzeby ich używania. Myślałem, że od jakiegoś uderzenia wygiął się hak, ale po "dochodzeniu" okazało się, że przyczyna problemu leży gdzie indziej...🙃 Edytowane 12 Sierpnia przez TheJW 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia @TheJW tak za papier z dala że mleko zamienił w niebieskie kryształy, po podzieleniu na porcje, może spokojnie w dyskotekach sprzedawać, będzie Go prawdopodobnie stać na kolejny rower z wyższej półki.🫠😉 Linka wygląda jak po ciągłej zmianie przełożeń, jak w kultowym filmie F&F Pozdrow'er 😘 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi