100lar3k Napisano 5 Maja Udostępnij Napisano 5 Maja Trochę majowego kręcenia. Lekki niedosyt pozostał. I trochę majówkowego skręcania i rozkręcania. Próba zmiany z 3x8 na 1x12. Niestety ale shimano nie chce do się dogadać z kasetą z chin. Na sramie ten problem nie występuje. Stary napęd, który przejechał w sumie z 500km. Pozostała jeszcze do zmiany przednia klamkomanetka. Wymiana zajechanego napędu. W sumie dokupiłem tylko zębatkę na alliexpres za 12zł resztę już miałem. Przy okazji serwis piast został zrobiony. Przed smarowaniem kręciły się baaardzo ciężko. Tutaj był test napędu. Stara linka i kawałek starego pancerza połączone z przerzutką, żeby sprawdzić czy wszystko będzie działało tak jak powinno. Smar ŁT-43 nie polecam w sprayu chyba, że ktoś chce mieć wszystko wkoło nasmarowane. Niestety ale nie miałem swojego zestawu smarów i używałem to co dostałem. Przy okazji wjechały nowe opony. Stare już były łyse. Ciekawe ile te wytrzymają. Taka ciekawostka. Kaseta z alli taka sama jak w drugim rowerze 11-50. Przerzutka sram sx z manetką nx lepiej sobie radzi z tą kasetą niż zestaw shimano xt [przerzutka], slx. [manetka]. Stare manetki i przerzutki I zajechany napęd. Szkoda tylko, że nie mam fotki zjechanych zębów na korbie. Dzięki temu pozbyłem się już dwóch kompletów napędów. Trzeba pozbywać się zapasów , żeby zrobić miejsce na nowe. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Zdaje się kolega @Sobek82 zaczyna karierę robić => 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Etam. Wzięli na tapetę ostatnie wcielenie megapika, gdyby im podesłać prezentację z wszelkich przepoczwarzeń to byłby materiał na cały odcinek. Tymczasem… Jakich argumentów użyć aby nakłonić Sobka na przyjazd? 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja (edytowane) Sobek ::: ... nie pęka taki akcencik za szczyt! Kaza: Sobek pomaga dziadkom kolarzom, napisał w galerii, także - zobacz jak tam postępy synów w misji udziadkowienia ojca , w razie potrzeby narysuj i dopowiedz kilka trików Edytowane 6 Maja przez itr 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Maja Autor Udostępnij Napisano 6 Maja Pozdrow'er😘 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Maja Autor Udostępnij Napisano 8 Maja Widzisz rowerzystę w potrzebie, działasz 😉 Pozdrow'er 😘 Chyba zrobię w miejscu nad głową w tej pustej zabudowie, MZWR - mobilny zestaw wsparcia rowerzysty🫠 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja A zgodę na upublicznienie wizerunku masz? 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja Zarekwirowałeś jegomościowi rower zamiast załatać dętkę? W sumie jest to jakieś rozwiązanie 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Maja Autor Udostępnij Napisano 8 Maja @chudzinkipisałem o tym przy publikacji zdjęć swoich dzieci, panu ze zdjecia w razie W mogę straty moralne zrekompensować oddaniem łapek pod postem z nim🫠 @kazafazaodwiozłem jegomościa do wioski w której mieszka i ma potrzebne narzędzia do powrotu do mobilności 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja 2 godziny temu, kazafaza napisał: Zarekwirowałeś jegomościowi rower zamiast załatać dętkę? W sumie jest to jakieś rozwiązanie O tym samym pomyślałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja @Sobek82: nawet przez moment nie zwątpiłem w Twą szlachetną, rycerską wrażliwość i chęć niesienia pomocy cyklistom wszelkiej maści 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Maja Autor Udostępnij Napisano 8 Maja Gravelovcom na grx i szosowcom na ultegrze kazałbym biec za busem 🫠 Taka Januszowo Polska zawistna wrażliwość społeczna😃 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja A co @Sobek82 ze mną, jakbym przejazdem u ciebie rowerowego fakapa zaliczył? Po namyśle bieg do domu odpada. Wszystkie części do naprawy skociszcza u ciebie się znajdą. Pozostaje ewentualny trucht do bankomatu🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja ...chyba prędzej po kratę kraftowego soku dla niegrzecznych dzieci 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Maja Autor Udostępnij Napisano 8 Maja Zostajesz u mnie, pijesz ze mną, rozmawiamy o doopie Maryny, naprawiamy Scott 'a, spisz u mnie, rano pijesz kawę i wypier Ala szszszsz🫠😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Maja Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja Taaa, ale musiałbyś jeszcze wsadzić kolegę na rower i popchnąć - w ostateczności na pakę jak pana wyżej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 8 Maja Udostępnij Napisano 8 Maja 2 godziny temu, Sobek82 napisał: Zostajesz u mnie, pijesz ze mną, rozmawiamy o doopie Maryny, naprawiamy Scott 'a, spisz u mnie, rano pijesz kawę i wypier Ala szszszsz🫠😉 Wchodzę w to @KrissDeValnor, rano po imprezie nie kręcę. Więc paka u @Sobek82 będzie git. Nawet plan mam jakby chciał się wykpić z podwózki, ale nie będę zdradzał deski ratunkowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Maja Autor Udostępnij Napisano 8 Maja Whisky z mlekiem poproszę🫠 Ogólnie z rowerami nic nie zrobiłem, posprzątałem piętro z gratów, odkurzyłem podłogę, fotele i nałożyłem blat ze sklejki na stolik jezdny 😉 Pozdrow'er😘 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Maja Autor Udostępnij Napisano 10 Maja Pozdrow'er😘 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja ....w sekretnej pracowni Gandalfa Szarego, krainie mlekiem ostatnio, a nie miodem chmielowym płynącej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Trochę poprawiłem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 11 Maja Udostępnij Napisano 11 Maja Zamiast łatek czy dętki … Koło zapasowe. Strzeżonego Pan Bóg strzeże. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Wymiana napędu ciąg dalszy było 3x8 jest 1x12 Chińska kaseta vgsport i łańcuch sram x01. Było XT z manetką SLX niestety ale shimano nie chcę się w moim przypadku dogadać z chińskimi kasetami. Dlatego wleciał sram, który bardzo dobrze dogaduje się z kasetami z alli. stara korba, która leżała bardzo długo w kartonie. I stary suport z nowymi łożyskami, Niedzielny wypad 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Maja Autor Udostępnij Napisano 13 Maja Pozdrow'er😘 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 13 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 13 Maja Pozdrow'er😘 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi