Kopusleg Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia W dniu 1.04.2024 o 20:20, CoolBreezeOne napisał: @Sobek82, nie mogłeś z tym piffkiem podjechać do kolegi? Gdzie takie dobra? Chodzi oczywiście o narzędzia. 😉 W moim mieście było kilka takich punktów naprawy... Było.... Wszystko rozkradziono.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia (edytowane) Ta rdza, to tylko powierzochwny efekt działania klimatu środziemnomorskiego. Poza tym, technicznie wszystko ok. Edytowane 2 Kwietnia przez Roballinho 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Pozdrow'er😘 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Pozdrow'er🫠😘 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Pozdrow'er🫠 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Jaka piękna katastrofa: I pod siodełkiem też: Alu sucks. Steel is real. Edytowane 18 Kwietnia przez marvelo 5 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia W końcu na złom, ile moszna wyczymać jego 🫠 Budowa domu z odpadów postępuje Ekspresowa maślanka Drobny zakup Historia roweru na klatce schodowej Opiszę jak znajdę trochę czasu 🫠 Na powrocie z rowerem Pozdrow'er😘 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia @Sobek82, odkręcisz tym piastę w osobówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia To ma za mało niutów, mam większy klucz udarowy AEG którym wkręcam wkręty ciesielskie i odkręcam śruby w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia A ile musi mieć żeby odkręcić? Bo kogo pytam to inaczej mówi, a mechanicy to mają drogie maszyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Moje doświadczenia z odkręcaniem piast w aucie są takie, żeby jednak dać to do zrobienia mechanikowi. Robiąc to bez narzędzi wyślesz siebie samego na L4. @marvelo To jest powód do uśmiechu. Rower w ten sposób zakomunikował, że ma dosyć i już nie chce być eksploatowany. Inny by pękł bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Oczywiście, że to była ironia. Z wielkim smutkiem musiałem zakomunikować właścicielce, że jej rower, który wymagał tylko regulacji i smarowania popychaczy (Sachs S7) i miał piękny, wiśniowy lakier, nie nadaje się już do bezpiecznego użytkowania. Spawanie aluminium, zwłaszcza w tym miejscu, chyba nie wchodzi w grę, choć bratanek tej pani miał jakiegoś znajomego spawacza i miał zapytać. A wykryłem te pęknięcia już po wszystkim, gdy chciałem lekko nabłyszczyć ten lakierek, by był jeszcze ładniejszy. Jak to się mówi, coś mnie tknęło w ostatniej chwili. Może ktoś ma taką damską ramę na zbyciu, z hakami poziomymi pod 130 mm? Koła i widelec są w porządku. Edytowane 18 Kwietnia przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Na allegro czy olx są całe rowery od 150 zł, więc na pewno coś wymyślisz, odwiedź pobliski skup złomu, wiosenne porządki kumulują w takich miejscach różnego rodzaju rowerowy "złom" niekoniecznie 🫠 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia Kaszojady w przedszkolu to nakreślę historię ocalonego złomu. Pojechałem do Myśliborza z pocztą kwiatową, zajeżdżam na miejsce, dzwonię na domofon, kobita otwiera, wchodzę na trzecie piętro daję kwiaty i spadam. Na parterze wychodząc, patrzę w lewo, stoi gruz rowerowy, myślę zrobię zdjęcie, zrobiłem, chciałem wyjść ale wewnętrzny głos zbieractwa nie pozwolił mi opuścić kamienicy. Chciałem wziąć i wyjść ale znów wewnętrzny głos, tym razem uczciwości podsunął pomysł zapukania do drzwi pod numer dwa, otworzyła pani w kwiecie wieku. Z uśmiechem pytam o rower, odpowiada że to rower jej wnuka, dwunastolatka, zepsuty i że już nim nie jeździ, oraz że mogę go zabrać, w tym czasie machnęła drzwiami domykając je. Zaczęła się jazda, klamka od zewnętrznej strony była popsuta, bolec który łączy obie klamki, zewnętrznej strony nie obsługiwał 🫠 Kobiecina smażyła naleśniki w międzyczasie i właśnie jeden z nich podchodził już temperaturą, wpadła w panikę, mąż był w pracy a wnuk miał niedługo wrócić, ja byłem goły i wesoły bo pojechałem na pusto, bez narzędzi ale miałem młotek stolarski pod siedzeniem, czym prędzej się po niego udałem, pytam się spanikowanej kobiety, czy mogę naruszyć szyld klamki, odpowiada, rób pan co musisz, chwila podważania, wyrywania ze śrub mocujących i klamkę mam w ręce, wysunąłem bolec, wsadziłem klamkę i otworzyłem drzwi, naleśnika nie udało się uratować ale w obliczu zagłady dla kuchni i reszty naleśników, ten dzień był dniem chwały. Szyldu już nie zakładałem, wkładka klucza od wewnętrznej strony posiadała pokrętło do otwierania języka drzwi. Gdy już opadły emocje w drzwiach klatki schodowej pojawił ów wnuczek, szybkie pytanie o rower, wydanie dwudziestu złotych i rower zabrałem, zaproponowałem kobiecie pomoc w wymianie klamki i wymieniliśmy się numerami telefonu w razie potrzeby, aczkolwiek mam nadzieję że jej mąż sobie poradzi 😉 Pozdrow'er😘 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 15 godzin temu, Brombosz napisał: Moje doświadczenia z odkręcaniem piast w aucie są takie, żeby jednak dać to do zrobienia mechanikowi. Robiąc to bez narzędzi wyślesz siebie samego na L4. E tam, e tam 😀. Takie pierdoły to sam zawsze ogarniam. W młodości nie takie rzeczy się robiło. Teraz człowiek starszy to już kombinuje jak sobie ułatwić robotę 🤗. A żeby nie było OT... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia @chudzinki ja mam tą Ale np. w busie przy mocno dokręconych i zapieczonych śrubach pomagam sobie luzując zwykłym kluczem z przedłużeniem bo udarówka się męczy. 🫠 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia Tylko jaki to sens poluzowaną nakrętkę piasty kluczem udarowym odkręcać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 10 godzin temu, chudzinki napisał: 😀.🤗.A żeby nie było OT... Kabanosy? Nie to forum panie kolego! Nie to forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 3 godziny temu, Sobek82 napisał: Ale np. w busie przy mocno dokręconych i zapieczonych śrubach pomagam sobie luzując zwykłym kluczem z przedłużeniem bo udarówka się męczy. 🫠 Bo śruby kół to się smaruje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Myślę wymyśliłem Chciałem z góry podziękować alegrowiczowi nr 1 za wysłanie 150cm przewodu hydraulicznego zamiast kupionych 300cm (potrzebuję 165cm na przód i 110 cm na tył). Jednocześnie szczere podziękowania alegrowiczwi nr 2 za wysłanie świetnego narzędzia do ściągania korby na kwadrat (innego niż zamówiłem), nowa korba poczeka. Zakończyłem (no jeszcze korba i pomyślę nad mostkiem, chociaż żona twierdzi, że tak jej w sumie wygodnie). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Przydałoby się tylny błotnik podgiąć, żeby tak do tyłu nie odstawał 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 20 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Pozdrow'er😘 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia W dniu 2.04.2024 o 21:54, Kopusleg napisał: Gdzie takie dobra? Chodzi oczywiście o narzędzia. 😉 W moim mieście było kilka takich punktów naprawy... Było.... Wszystko rozkradziono.... Lipiany, zachodniopomorskie - "nowy" MOP rowerowy, więc... jeszcze były 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Pozdrow'er 😘 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi