Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 2.04.2025 o 01:21, marvelo napisał:

Przyszedł widelec na podmianę. Minimalnie niższy, ale błotnik się mieści, a hamulec da się nieco podnieść (klocki w otworach szczęk). 

Od razu widać, że porządniej zrobiony, a rura sterowa na dole ma znacznie większą grubość ścianki (o prawie milimetr więcej). W tym starym praktycznie nie ma cieniowania i na dole jest tyle samo co na górze, czyli tylko 1,6 mm

Femco kojarzy mi się bardziej z obręczami, ale dobre i to, że ktoś się do tego produktu przyznaje. No i 92 to pewnie rok produkcji.

image.thumb.jpeg.256be6d46871a89ff9dcb2ebc4770d65.jpeg

Edytowane przez marvelo
Napisano

Odkąd kupiłem fulla, coś mi na zjazdach po korzeniach i kamieniach stukało. Wkur...zało mnie to niemiłosiernie! Myślałem, że w podsiodłówce coś się telepie, więc sprawdziłem bez - to samo. Myślałem, że damper, że coś blokadą, ale to też nie to. Parę razy sprawdzałem dokręcenie śrub i inne pierdoły. Bez zmian. Pozostało mi się więc z tym pogodzić i to zaakceptować.

Aż tu nagle po rozebraniu roweru, podczas mycia ramy, słyszę w jej wnętrzu stuk. Potrząsam - no coś tam kurde lata! Macham i macham próbując zlokalizować co to i gdzie to. I nagle - jest! Pozostałość po produkcji ramy...🫠 Pewnie na QC nie wyszło, bo się przykleiło lub zaklinowało, a jak dostało wibracji, to zaczęło telepać w ramie.

zzz(1).thumb.jpg.9f6ceda015a3977035c8cd5a6a10446d.jpgzzz(2).thumb.jpg.fe488e1af0030c508ca81887f7902be2.jpg

• +1 pomógł 5
  • Zmieszany 1
Napisano

Cudowne,  ależ to musi być kawał założyć taką korbę ostrokołowcowi :)              Na filmie moja pierwsza przerzutka Shimano - Eagle ... montowana  rzadko fabrycznie w  Rometach zamiast Favorit. :D   Mam nadzieję, że ten rower ożyje ....   powodzenia