100lar3k Napisano 14 Sierpnia 2024 Napisano 14 Sierpnia 2024 Wreszcie w domu. Niestety nie zdążę złożyć do jutra. Unboxing Drobne dodatki Wyjazd z dziećmi. Przyczepkowo-rowerowy I kolejna wyprawa 9 Cytuj
akkwlsk Napisano 14 Sierpnia 2024 Napisano 14 Sierpnia 2024 Pakuj manatki do Sharańczy, poskładamy na miejscu! 1 Cytuj
Roballinho Napisano 15 Sierpnia 2024 Napisano 15 Sierpnia 2024 Zaatakowały mnie małe, zielone ludziki i nie chcą się odczepić. 7 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 15 Sierpnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 15 Sierpnia 2024 12 Cytuj
Roballinho Napisano 15 Sierpnia 2024 Napisano 15 Sierpnia 2024 W mojej Alhambrze tak łatwo fotele się nie poddają. A szkoda... Cytuj
kazafaza Napisano 17 Sierpnia 2024 Napisano 17 Sierpnia 2024 W dniu 15.08.2024 o 18:48, Roballinho napisał: W mojej Alhambrze tak łatwo fotele się nie poddają. A szkoda... …a masz w tej samej budzie? Miałem wrażenie, że różnią się tylko detalami a kręgosłup jest ten sam 🤔 8 Cytuj
100lar3k Napisano 25 Sierpnia 2024 Napisano 25 Sierpnia 2024 Udało się częściowo poskładać rower. Niestety ale czekam jeszcze na adapter do hamulca, którego w 4 stacjonarnych sklepach nie dostałem. Jeszcze będę musiał mostek wymienić na srebrny, niestety ale nie mam na stanie. Nie wiem co mnie podkusiło na wewnętrzne linki. Kilka godzin się męczyłem z jednym pancerzem ale finalnie się udało. Zanim pancerze trafiły na swoje miejsce kombinacji było sporo. Pomocnicy w tle segregują moje narzędzi i części Pierwsza jazda testowa Owijki jeszcze nie ma. Czekam cały czas na adapter do hamulca. Dzisiejsza wycieczka singlem 8 Cytuj
Electronite Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 Zarabiam na te rowery wszystkie... 8 Cytuj
TheJW Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 Ja też się w podstawówce tymi kolorowymi sznureczkami do plecenia bawiłem! Myślałem, że ta moda już minęła... Cytuj
Sobek82 Napisano 29 Sierpnia 2024 Autor Napisano 29 Sierpnia 2024 Jedna skrzynka, jeden rower😉🫠 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 @TheJW, zaplatanie np. breloczków to był git temat, ale na dzielni rządził ten kto miał więcej kolorów wplecionych w koło/a Wigry3 i innego jednośladu z epoki😆 1 Cytuj
Marinbiker Napisano 1 Września 2024 Napisano 1 Września 2024 (edytowane) Odważna konwersja napędu w Unibike Flash 😁. Łańcuch już kwalifikował się do wymiany, więc pomyślałem, że przy okazji zmienię coś więcej. Jestem zwolennikiem napędów 1x w rowerach, dlatego przednia, trzyrzędowa kotwica, 48T/38T/28T, wyleciała z crossa bez sentymentu. Potrzebowałem tylko suportu HTII w wersji Mountain z podkładkami (jest jeszcze standard Road dla muf w ramach szosowych i w moim gravelu, a różnią się średnicą gwintu), bo korbę MTB miałem z AliExpress, z blatem 40T. I tak zwykle z przodu korzystałem z zębatki 38T, wachlując tylną zmieniarką... Było 3x7 a teraz jest 1x7. Do jazdy po płaskim, do pracy i po bułki w zupełności wystarczy. Przekosy łańcucha mam w... serdecznym poważaniu 😎. Wymiana raz na sezon, to żaden koszt. Włącznie z wolnobiegiem oczywista. Zadowolonym 😉 Edytowane 1 Września 2024 przez Marinbiker 5 Cytuj
Marinbiker Napisano 1 Września 2024 Napisano 1 Września 2024 (edytowane) Soboty serwisowej ciąg dalszy... Tym razem na warsztacie Marin. Chciałem zlikwidować niewielki (moim zdaniem) luz na bębenku. W tym celu wyjmuje się jedną z podkładek pod bieżnią tego "cykadła". Kupiłem klucz, zaparłem się i... Widać na zdjęciu. Nadmienię, że odkręcałem tę szajbkę we właściwym kierunku, czyli zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara. Już teraz wiem, że trzeba zastosować patent Pana Majstra @Sobek82 ze śrubą do bieżni sterów, żeby przytrzymać klucz z ząbkami na miejscu wyżłobień. Szpilka budowlana potrzebna, albo coś podobnego. Nie mam... Nawiasem mówiąc, nie wiem co palił projektant tego rozwiązania... Bębenka nie ruszyłem, a imbus 11mm nie pasuje do odkręcenia całego mechanizmu. Trzeba to zrobić hexem 12mm od drugiej strony. Nie mam... Koło leży, weekend w domu... 😁 Edytowane 1 Września 2024 przez Marinbiker 4 Cytuj
Brombosz Napisano 2 Września 2024 Napisano 2 Września 2024 PS. Ostatnio obudziłem w sobie artystę i tak jak nie lubię udostępniać swojego ryja, tak to wrzucę. Zero AI. Wsio od podstaw sam. Pozdr. 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 4 Września 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 4 Września 2024 Pozdrow'er😘 11 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Września 2024 Autor Napisano 8 Września 2024 https://www.instagram.com/reel/C_qKogXM5ZD/ Wiatr napędza koło. Pozdrow'er 🫠 Cytuj
Zbyszek.K Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 W dniu 4.09.2024 o 14:16, Sobek82 napisał: Pozdrow'er😘 Gdzie Was "poniosło" ? Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Września 2024 Autor Napisano 8 Września 2024 @Zbyszek.K https://strava.app.link/LsA64i87IMb 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi