100lar3k Napisano 14 Sierpnia Napisano 14 Sierpnia Wreszcie w domu. Niestety nie zdążę złożyć do jutra. Unboxing Drobne dodatki Wyjazd z dziećmi. Przyczepkowo-rowerowy I kolejna wyprawa 9 Cytuj
akkwlsk Napisano 14 Sierpnia Napisano 14 Sierpnia Pakuj manatki do Sharańczy, poskładamy na miejscu! 1 Cytuj
Roballinho Napisano 15 Sierpnia Napisano 15 Sierpnia Zaatakowały mnie małe, zielone ludziki i nie chcą się odczepić. 7 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 15 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 15 Sierpnia 12 Cytuj
Roballinho Napisano 15 Sierpnia Napisano 15 Sierpnia W mojej Alhambrze tak łatwo fotele się nie poddają. A szkoda... Cytuj
kazafaza Napisano 17 Sierpnia Napisano 17 Sierpnia W dniu 15.08.2024 o 18:48, Roballinho napisał: W mojej Alhambrze tak łatwo fotele się nie poddają. A szkoda... …a masz w tej samej budzie? Miałem wrażenie, że różnią się tylko detalami a kręgosłup jest ten sam 🤔 8 Cytuj
100lar3k Napisano 25 Sierpnia Napisano 25 Sierpnia Udało się częściowo poskładać rower. Niestety ale czekam jeszcze na adapter do hamulca, którego w 4 stacjonarnych sklepach nie dostałem. Jeszcze będę musiał mostek wymienić na srebrny, niestety ale nie mam na stanie. Nie wiem co mnie podkusiło na wewnętrzne linki. Kilka godzin się męczyłem z jednym pancerzem ale finalnie się udało. Zanim pancerze trafiły na swoje miejsce kombinacji było sporo. Pomocnicy w tle segregują moje narzędzi i części Pierwsza jazda testowa Owijki jeszcze nie ma. Czekam cały czas na adapter do hamulca. Dzisiejsza wycieczka singlem 8 Cytuj
TheJW Napisano 29 Sierpnia Napisano 29 Sierpnia Ja też się w podstawówce tymi kolorowymi sznureczkami do plecenia bawiłem! Myślałem, że ta moda już minęła... Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 29 Sierpnia Napisano 29 Sierpnia @TheJW, zaplatanie np. breloczków to był git temat, ale na dzielni rządził ten kto miał więcej kolorów wplecionych w koło/a Wigry3 i innego jednośladu z epoki😆 1 Cytuj
Marinbiker Napisano 1 Września Napisano 1 Września (edytowane) Odważna konwersja napędu w Unibike Flash 😁. Łańcuch już kwalifikował się do wymiany, więc pomyślałem, że przy okazji zmienię coś więcej. Jestem zwolennikiem napędów 1x w rowerach, dlatego przednia, trzyrzędowa kotwica, 48T/38T/28T, wyleciała z crossa bez sentymentu. Potrzebowałem tylko suportu HTII w wersji Mountain z podkładkami (jest jeszcze standard Road dla muf w ramach szosowych i w moim gravelu, a różnią się średnicą gwintu), bo korbę MTB miałem z AliExpress, z blatem 40T. I tak zwykle z przodu korzystałem z zębatki 38T, wachlując tylną zmieniarką... Było 3x7 a teraz jest 1x7. Do jazdy po płaskim, do pracy i po bułki w zupełności wystarczy. Przekosy łańcucha mam w... serdecznym poważaniu 😎. Wymiana raz na sezon, to żaden koszt. Włącznie z wolnobiegiem oczywista. Zadowolonym 😉 Edytowane 1 Września przez Marinbiker 5 Cytuj
Marinbiker Napisano 1 Września Napisano 1 Września (edytowane) Soboty serwisowej ciąg dalszy... Tym razem na warsztacie Marin. Chciałem zlikwidować niewielki (moim zdaniem) luz na bębenku. W tym celu wyjmuje się jedną z podkładek pod bieżnią tego "cykadła". Kupiłem klucz, zaparłem się i... Widać na zdjęciu. Nadmienię, że odkręcałem tę szajbkę we właściwym kierunku, czyli zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara. Już teraz wiem, że trzeba zastosować patent Pana Majstra @Sobek82 ze śrubą do bieżni sterów, żeby przytrzymać klucz z ząbkami na miejscu wyżłobień. Szpilka budowlana potrzebna, albo coś podobnego. Nie mam... Nawiasem mówiąc, nie wiem co palił projektant tego rozwiązania... Bębenka nie ruszyłem, a imbus 11mm nie pasuje do odkręcenia całego mechanizmu. Trzeba to zrobić hexem 12mm od drugiej strony. Nie mam... Koło leży, weekend w domu... 😁 Edytowane 1 Września przez Marinbiker 4 Cytuj
Brombosz Napisano 2 Września Napisano 2 Września PS. Ostatnio obudziłem w sobie artystę i tak jak nie lubię udostępniać swojego ryja, tak to wrzucę. Zero AI. Wsio od podstaw sam. Pozdr. 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 4 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 4 Września Pozdrow'er😘 11 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Września Autor Napisano 8 Września https://www.instagram.com/reel/C_qKogXM5ZD/ Wiatr napędza koło. Pozdrow'er 🫠 Cytuj
Zbyszek.K Napisano 8 Września Napisano 8 Września W dniu 4.09.2024 o 14:16, Sobek82 napisał: Pozdrow'er😘 Gdzie Was "poniosło" ? Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Września Autor Napisano 8 Września @Zbyszek.K https://strava.app.link/LsA64i87IMb 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi