TheJW Napisano 4 Lipca 2024 Napisano 4 Lipca 2024 (edytowane) Moja najnowsza zabawka. Odświeżanie Foxa: Koszyki na bidony Elite Cannibal XC, które jak szalone trzymają bidony Elite Fly, jednak kosztem autodestrukcji. Nie przetrwały ostatniego wyjazdu w góry. Edytowane 4 Lipca 2024 przez TheJW 9 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marinbiker Napisano 7 Lipca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 7 Lipca 2024 Zamieniłem fabryczną, wietnamską "tekturę" na prawdziwe opony. Wnioski? Rower sam jedzie, kapcie trzymają trakcję a w piach się wgryzają, dzięki temu, że bieżnik jest tak zmyślnie, nienachalnie wykombinowany 😉. Na asfalcie można się lekko unieść, bo płynie się na środkowym, dość zwartym pasie opony, a rozmiar 45C jest dla nadgarstków jak amor w MTB. Ciśnienie 2 bary przód i 2,4 - 2,5 bara tył, jest dla mojej wagi optymalne i komfortowe. P.S. Żeby Pirelli idealnie ułożyć na obręczy, trzeba ją pierwszy raz napompować do maxa, czyli ok. 4,5 bara (nie będzie efektu bicia na boki). 10 Cytuj
TheJW Napisano 11 Lipca 2024 Napisano 11 Lipca 2024 Ciekawostki dotyczące wątku zakupowego Do roweru dostałem od sklepu gratisy, o które prosiłem. Kiepskiego U-Locka i...TRZY pary identycznych pedałów. Czwarta oczywiście była na standardowym wyposażeniu. Nie wiem, czy rower będzie się mamie podobał, natomiast jedno jest pewne - karton po nim podoba się kotu sąsiadki! :)))) Generalnie Kands bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jakością wykonania, jednak nie obyło się bez wpadek. Łączenie górnej rury i podsiodłówki uniemożliwia głębokie wsunięcie sztycy, a że to rozmiar 17", to z założenia nie będzie ona wysoko wysunięta. Jakaś mądra głowa wpadła więc na pomysł, żeby poskracać sztyce. Siedzi więc gdzieś w kącie montowni jakiś Sasza i krzywo je obcina. W dodatku od końca do oznaczenia minimalnego wsunięcia są ze 3 cm. No raczej nie jest to zbyt rozsądne i bezpieczne... Za krótki jest też łańcuch, który jest obcięty na styk, niezgodnie z zaleceniami Shimano. Ogólnie jednak rower jakościowo i wizualnie zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Na deser jeszcze powód mojego ostatniego przedwczesnego powrotu do domu... Tak to jest, jak się chce na szybko odpowietrzyć hamulce bez odkręcania zacisku mając kiepski dostęp do śruby... Finalnie nie dość, że musiałem go i tak odkręcić, od nowa odpowietrzyć układ, to jeszcze odtłuszczać tarczę i wypalać klocki, co chyba i tak nie do końca się udało, bo nie hamuje to już tak jak przedtem. 😕 5 Cytuj
zekker Napisano 12 Lipca 2024 Napisano 12 Lipca 2024 22 godziny temu, TheJW napisał: wypalać klocki, co chyba i tak nie do końca się udało Jak żywiczny, to ja bym się pogodził ze stratą i koniecznością wymiany. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 15 Lipca 2024 Mod Team Napisano 15 Lipca 2024 Dawno nic tu nie wrzucałem. 8 Cytuj
Greg1 Napisano 15 Lipca 2024 Napisano 15 Lipca 2024 Sposób utylizacji starych łańcuchów rowerowych 😁 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 15 Lipca 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 15 Lipca 2024 Pozdrow'er😘 13 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 16 Lipca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 16 Lipca 2024 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 19 Lipca 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 19 Lipca 2024 Pozdrow'er😘 11 Cytuj
Roballinho Napisano 20 Lipca 2024 Napisano 20 Lipca 2024 Muzeum w Oławie. Rowery też były, ale one akurat interesowały mnie najmniej. 9 Cytuj
Brombosz Napisano 23 Lipca 2024 Napisano 23 Lipca 2024 Panie... Środek tygodnia jest, a pan się po nocy jakimiś suportami tłuczesz. Cytuj
zekker Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 Ostatnio korbę srama to w sklepie w 3 osoby odkręcaliśmy. Ja trzymałem, jeden stanął na pedale, a drugi na kluczu z przedłużką. W końcu poszło... A teksty "coś się ruszyło", to mi przypominają jak odkręcałem sztywną oś tylnego koła. Myślałem, że się zapiekło, ale jak wziąłem dłuższy klucz to zaczynało ruszać. Co było nie tak zorientowałem się przy kolejnym pociągnięciu jak oś strzeliła - zamiast odkręcać, to dokręcałem 😂 Teraz już pamiętam od której strony się za robotę zabierać... 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 26 Lipca 2024 Autor Napisano 26 Lipca 2024 Kiedy dostałem Talona a jego prześwit okazał się zacny i kilka części już było na stanie, cóż, złożyłem szybko na kolanie. Tu szosa która czeka Ta też Gruz z niemiec z prostą Pozdrow'er😘 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 27 Lipca 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 27 Lipca 2024 Pozdrow'er😘 10 Cytuj
Sobek82 Napisano 31 Lipca 2024 Autor Napisano 31 Lipca 2024 Widelec z kołem 27.5 do Meridy🫠 Co tu się od Janie Paw Paliło?🫠 Pozdrow'er😘 9 Cytuj
niuti Napisano 5 Sierpnia 2024 Napisano 5 Sierpnia 2024 W dniu 18.07.2024 o 09:57, CoolBreezeOne napisał: Za figurki SW podwójny plus 😁🤪 2 1 Cytuj
TheJW Napisano 12 Sierpnia 2024 Napisano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Opona w szosie zaczęła mi gwałtownie gubić ciśnienie. Zdjąłem ją i mleko okazało się twarogiem. Wydaje mi się, że polecałem MucOff - po dłuższym czasie używania w MTB i szosie zdecydowanie NIE POLECAM, wręcz ODRADZAM! Z kolei na ustawce, jadąc tą samą szosą, nie mogłem zrzucić na 4 najmniejsze koronki, zorientowałem się dopiero podczas ataku na segment, w peletonie nie było potrzeby ich używania. Myślałem, że od jakiegoś uderzenia wygiął się hak, ale po "dochodzeniu" okazało się, że przyczyna problemu leży gdzie indziej...🙃 Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez TheJW 4 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 12 Sierpnia 2024 Autor Napisano 12 Sierpnia 2024 @TheJW tak za papier z dala że mleko zamienił w niebieskie kryształy, po podzieleniu na porcje, może spokojnie w dyskotekach sprzedawać, będzie Go prawdopodobnie stać na kolejny rower z wyższej półki.🫠😉 Linka wygląda jak po ciągłej zmianie przełożeń, jak w kultowym filmie F&F Pozdrow'er 😘 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi