100lar3k Napisano 5 Maja 2024 Napisano 5 Maja 2024 Trochę majowego kręcenia. Lekki niedosyt pozostał. I trochę majówkowego skręcania i rozkręcania. Próba zmiany z 3x8 na 1x12. Niestety ale shimano nie chce do się dogadać z kasetą z chin. Na sramie ten problem nie występuje. Stary napęd, który przejechał w sumie z 500km. Pozostała jeszcze do zmiany przednia klamkomanetka. Wymiana zajechanego napędu. W sumie dokupiłem tylko zębatkę na alliexpres za 12zł resztę już miałem. Przy okazji serwis piast został zrobiony. Przed smarowaniem kręciły się baaardzo ciężko. Tutaj był test napędu. Stara linka i kawałek starego pancerza połączone z przerzutką, żeby sprawdzić czy wszystko będzie działało tak jak powinno. Smar ŁT-43 nie polecam w sprayu chyba, że ktoś chce mieć wszystko wkoło nasmarowane. Niestety ale nie miałem swojego zestawu smarów i używałem to co dostałem. Przy okazji wjechały nowe opony. Stare już były łyse. Ciekawe ile te wytrzymają. Taka ciekawostka. Kaseta z alli taka sama jak w drugim rowerze 11-50. Przerzutka sram sx z manetką nx lepiej sobie radzi z tą kasetą niż zestaw shimano xt [przerzutka], slx. [manetka]. Stare manetki i przerzutki I zajechany napęd. Szkoda tylko, że nie mam fotki zjechanych zębów na korbie. Dzięki temu pozbyłem się już dwóch kompletów napędów. Trzeba pozbywać się zapasów , żeby zrobić miejsce na nowe. 7 Cytuj
Eathan Napisano 6 Maja 2024 Napisano 6 Maja 2024 Zdaje się kolega @Sobek82 zaczyna karierę robić => 3 1 Cytuj
kazafaza Napisano 6 Maja 2024 Napisano 6 Maja 2024 Etam. Wzięli na tapetę ostatnie wcielenie megapika, gdyby im podesłać prezentację z wszelkich przepoczwarzeń to byłby materiał na cały odcinek. Tymczasem… Jakich argumentów użyć aby nakłonić Sobka na przyjazd? 4 1 Cytuj
itr Napisano 6 Maja 2024 Napisano 6 Maja 2024 (edytowane) Sobek ::: ... nie pęka taki akcencik za szczyt! Kaza: Sobek pomaga dziadkom kolarzom, napisał w galerii, także - zobacz jak tam postępy synów w misji udziadkowienia ojca , w razie potrzeby narysuj i dopowiedz kilka trików Edytowane 6 Maja 2024 przez itr 2 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Maja 2024 Autor Napisano 8 Maja 2024 Widzisz rowerzystę w potrzebie, działasz 😉 Pozdrow'er 😘 Chyba zrobię w miejscu nad głową w tej pustej zabudowie, MZWR - mobilny zestaw wsparcia rowerzysty🫠 5 Cytuj
chudzinki Napisano 8 Maja 2024 Napisano 8 Maja 2024 A zgodę na upublicznienie wizerunku masz? 😀 Cytuj
kazafaza Napisano 8 Maja 2024 Napisano 8 Maja 2024 Zarekwirowałeś jegomościowi rower zamiast załatać dętkę? W sumie jest to jakieś rozwiązanie 2 4 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Maja 2024 Autor Napisano 8 Maja 2024 @chudzinkipisałem o tym przy publikacji zdjęć swoich dzieci, panu ze zdjecia w razie W mogę straty moralne zrekompensować oddaniem łapek pod postem z nim🫠 @kazafazaodwiozłem jegomościa do wioski w której mieszka i ma potrzebne narzędzia do powrotu do mobilności 😉 3 Cytuj
Roballinho Napisano 8 Maja 2024 Napisano 8 Maja 2024 2 godziny temu, kazafaza napisał: Zarekwirowałeś jegomościowi rower zamiast załatać dętkę? W sumie jest to jakieś rozwiązanie O tym samym pomyślałem. 1 Cytuj
kazafaza Napisano 8 Maja 2024 Napisano 8 Maja 2024 @Sobek82: nawet przez moment nie zwątpiłem w Twą szlachetną, rycerską wrażliwość i chęć niesienia pomocy cyklistom wszelkiej maści 👍 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Maja 2024 Autor Napisano 8 Maja 2024 Gravelovcom na grx i szosowcom na ultegrze kazałbym biec za busem 🫠 Taka Januszowo Polska zawistna wrażliwość społeczna😃 3 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 8 Maja 2024 Napisano 8 Maja 2024 A co @Sobek82 ze mną, jakbym przejazdem u ciebie rowerowego fakapa zaliczył? Po namyśle bieg do domu odpada. Wszystkie części do naprawy skociszcza u ciebie się znajdą. Pozostaje ewentualny trucht do bankomatu🤪 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Maja 2024 Mod Team Napisano 8 Maja 2024 ...chyba prędzej po kratę kraftowego soku dla niegrzecznych dzieci 1 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Maja 2024 Autor Napisano 8 Maja 2024 Zostajesz u mnie, pijesz ze mną, rozmawiamy o doopie Maryny, naprawiamy Scott 'a, spisz u mnie, rano pijesz kawę i wypier Ala szszszsz🫠😉 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Maja 2024 Mod Team Napisano 8 Maja 2024 Taaa, ale musiałbyś jeszcze wsadzić kolegę na rower i popchnąć - w ostateczności na pakę jak pana wyżej 1 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 8 Maja 2024 Napisano 8 Maja 2024 2 godziny temu, Sobek82 napisał: Zostajesz u mnie, pijesz ze mną, rozmawiamy o doopie Maryny, naprawiamy Scott 'a, spisz u mnie, rano pijesz kawę i wypier Ala szszszsz🫠😉 Wchodzę w to @KrissDeValnor, rano po imprezie nie kręcę. Więc paka u @Sobek82 będzie git. Nawet plan mam jakby chciał się wykpić z podwózki, ale nie będę zdradzał deski ratunkowej 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Maja 2024 Autor Napisano 8 Maja 2024 Whisky z mlekiem poproszę🫠 Ogólnie z rowerami nic nie zrobiłem, posprzątałem piętro z gratów, odkurzyłem podłogę, fotele i nałożyłem blat ze sklejki na stolik jezdny 😉 Pozdrow'er😘 4 Cytuj
itr Napisano 11 Maja 2024 Napisano 11 Maja 2024 ....w sekretnej pracowni Gandalfa Szarego, krainie mlekiem ostatnio, a nie miodem chmielowym płynącej. 1 Cytuj
Wojcio Napisano 11 Maja 2024 Napisano 11 Maja 2024 Zamiast łatek czy dętki … Koło zapasowe. Strzeżonego Pan Bóg strzeże. 3 2 Cytuj
100lar3k Napisano 12 Maja 2024 Napisano 12 Maja 2024 Wymiana napędu ciąg dalszy było 3x8 jest 1x12 Chińska kaseta vgsport i łańcuch sram x01. Było XT z manetką SLX niestety ale shimano nie chcę się w moim przypadku dogadać z chińskimi kasetami. Dlatego wleciał sram, który bardzo dobrze dogaduje się z kasetami z alli. stara korba, która leżała bardzo długo w kartonie. I stary suport z nowymi łożyskami, Niedzielny wypad 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 13 Maja 2024 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 13 Maja 2024 Pozdrow'er😘 10 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi