100lar3k Napisano 10 Marca 2024 Napisano 10 Marca 2024 No i kolejna mała porcja znalezionych zdjęć Kolejne koła Rekon 2,6 coby dwie opony były takie samie Ponieważ dzisiaj nigdzie nie jeździłem znalazłem chwilę czasu żeby zajrzeć do zacisku. Od kilku miesięcy hamulec strasznie kiepsko działał i szarpał. Ponieważ wolałem jeździć niż grzebać przy rowerze to musiał poczekać na swoją kolej. Teraz wiem dlaczego mi tak mocno widelec szarpało. Dobrze, że mam zapasowe klocki Kawałek okładziny odpadło. W jednym trochę bardziej to widać w drugim trochę mniej. Co ciekawe są to oryginalne klocki TRP, które były w zaciskach. Takiego widoku się nie spodziewałem. Przy okazji sprawdziłem łańcuch. Jak dobrze pójdzie to przymiar niedługo znów przestanie wpadać miedzy ogniwa . Ale niestety zdjęcia nie mam, żeby nikt przez mnie zawału nie dostał 5 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roballinho Napisano 14 Marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Bober artysta... ...cycuszki se wyrzeźbił. Edytowane 14 Marca 2024 przez Roballinho 9 5 Cytuj
100lar3k Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 A ja ostatnio znalazłem fajną miejscówkę niedaleko domu. I w końcu udało mi się skrócić do odpowiedniej długości rurę sterową. 7 Cytuj
akkwlsk Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 Pozostaje zamontować widelec tył-na-przód i skoczyć jeszcze raz 5 Cytuj
Sobek82 Napisano 14 Marca 2024 Autor Napisano 14 Marca 2024 W tym wypadku wystarczy czołowe wjechanie w ścianę, prędkość maksymalna 15km/h 🫠 Btw, wszedłem na chwilę do stodoły. Drobna zmiana w Genez i się Pozdrow'er😘 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TheJW Napisano 14 Marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) DIY wybijak i prasa do pressfita Shimano. Manetka M8100 od środka. Należało jej się. Tu już "po". Niezbędnik każdego warsztatu i jedyne zastosowanie tej blaszki. Trzeba zerknąć w łożyska przed sezonem... Przy okazji drobne poprawki fabryki, znalazłem w końcu powód dla którego wymontowanie dampera było praktycznie niemożliwe. Tulejka była 2 mm szersza niż otwór w linku zawieszenia. Zebrałem trochę materiału, przyszlifowałem i pasuje idealnie. Tylko o zdjęciu zapomniałem... Dwa łożyska do wymiany. Czyli w praktyce wszystkie, bo są nietypowe i pojedynczo raczej nie do kupienia. 😕 Poczekam z miesiąc i wymienię jak odeślę amortyzację do serwisu. Kiedyś na szybko wymieniałem oponę i tę rzuciłem w kąt, gdzie przeleżała kilka miesięcy. Wystarczyło od razu spłukać wodą i byłaby czysta... 😕 A tak miałem zaschnięte na ament mleko MucOff, którego nie dało się usunąć w żaden sposób... ...no prawie żaden. Coraz więcej osiedli typu "chów klatkowy" w miejscach, gdzie niedawno rosły buraki, to i nazw ulic zaczyna brakować. Taśma tubeless z Ali nie wytrzymała ciśnienia. Dopiero jak mnie o 3:45 nad ranem obudził syk spierdzielającego powietrza to sprawdziłem, że każą nawijać dwie warstwy... Dwa XTRy, obydwa M9100. Jeden srebrny (box), drugi tytanowo-niebieskawy (OEM z roweru). Jak do tego doszło? Nie wiem. Na koniec wnętrze jednego z tych XTRów po ok. 3500km. Pacjent uratowany, przeżył, jeszcze pojeździ. Do smarowania sprzęgła użyłem DT Special Grease i wygląda na to, że świetnie się do tego celu nadaje. Edytowane 14 Marca 2024 przez TheJW 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. akkwlsk Napisano 17 Marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 17 Marca 2024 Tu jest jakby luksusowo 10 Cytuj
Electronite Napisano 18 Marca 2024 Napisano 18 Marca 2024 https://allegrolokalnie.pl/oferta/kostka-racer-pro-hulajnoga-szosowa?navCategoryId=260643 kogos chyba spawarka swedziala.... Cytuj
Sobek82 Napisano 18 Marca 2024 Autor Napisano 18 Marca 2024 Przecie to je Kostka https://www.kostkafootbike.com/19-footbikes 3Gruzija Pozdrow'er😘 6 Cytuj
Brombosz Napisano 18 Marca 2024 Napisano 18 Marca 2024 Uwaga, dzisiaj niektóre drastyczne. Przez to, że mijająca zima początkowo przypominała bardziej blitzkrieg niż stopniowe ochłodzenie, przegrałem tą coroczną bitwę już gdzieś pod koniec grudnia. Co ciekawe, to beznadziejny stan pacjenta się z czasem sam ustabilizował na pewnym poziomie i umożliwiał dalszą bezproblemową eksploatację... aż do minionego weekendu, bo jako pierwszy padł w nim suport. Kaseta szczęśliwie uratowana, ale cztery koronki ma nowe, przez co zapasu na trudniejsze czasy już nie mam Kolega @Sobek82, jak miesiąc temu zakładał taki sam chiński kruszec, coś nie wspomniał nam o tym, że to się skręca w boki jak jakaś włóczka. Chodzi cicho. Ciekawe jak długo tak będzie. Poza tym stan widelca zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Tak samo jak nowe gąbki pod uszczelki kurzowe, które też bardzo pozytywnie oceniam, bo wycinałem je sam ręcznie, bez żadnej wiary w sukces, mając materiału tylko na jeden komplet. 9 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kazafaza Napisano 19 Marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 19 Marca 2024 12 Cytuj
itr Napisano 20 Marca 2024 Napisano 20 Marca 2024 Crash Rock Love TATA 1,8 T uwaga wagi ciężkiej . Koło a na nim koło parktula kupa ptactwa. Piękna fotokarta z pamiętnika!!! Czuć wiosnę żółta. Będzie się działo. 2 Cytuj
Sobek82 Napisano 26 Marca 2024 Autor Napisano 26 Marca 2024 Pozdrow'er😘 Ps. Sprzątam po sobie🫠 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jurek63 Napisano 27 Marca 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 27 Marca 2024 Błotko. 10 Cytuj
100lar3k Napisano 31 Marca 2024 Napisano 31 Marca 2024 W końcu udało się trochę pojeździć. Ostatni miesiąc był bardzo ciężki i brakowało trochę casu na rower ale kilka zmian poczynionych zostało. Powrót z pracy był trochę dłuższą trasą niż normalnie udało się pojeździć trochę po lesie. cały czas 34/20 Na łąkach dalej łabędzie pływają. Młody połamał ostatnio pedały w rowerku swoim [jeździ na 12 calach] . Szybka wycieczka do sklepu po nowe i okazało się, że nie pasują. Jego pedału mają mniejszą średnicę 12,7mm. Trochę mnie zaskoczyło to. Trzeba było kolejne pedały zamówić ale teraz już przez internety. Powoli trzeba będzie tufo wymienić. Bo dzisiaj zobaczyłem, że obie opony zaczynają pękać na bokach I dzisiejsze kręcenie w lesie. Tylko dwa zdjęcia bo trasa była fajna i nie chciało mi się zatrzymywać Nie wiem dlaczego ale kiera na zdjęciach wygląda jakby była mocno przekręcona do góry. W rzeczywistości tak nie jest. 7 Cytuj
Sobek82 Napisano 31 Marca 2024 Autor Napisano 31 Marca 2024 Pro test Love's tory Trauma na całe życie Śmierć nadejdzie jutro Wypalenie Ekipa Ptaki Niech leży Pozdrow'er😘 8 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 1 Kwietnia 2024 Napisano 1 Kwietnia 2024 (edytowane) @Sobek82, nie mogłeś z tym piffkiem podjechać do kolegi? Edytowane 1 Kwietnia 2024 przez CoolBreezeOne 8 Cytuj
itr Napisano 1 Kwietnia 2024 Napisano 1 Kwietnia 2024 Wiosna - to Trefl zapylone, to jest miś colnagol na miarę mijatę naszych możliwośki. 8 Cytuj
Roballinho Napisano 2 Kwietnia 2024 Napisano 2 Kwietnia 2024 Ostatnia podróż w prosiaku.... 1 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi