kazafaza Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego Na te krówki patrzyłem będąc wczoraj w aptece, ale kolejka się ciągnęła i o nich zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego Wedle mego podniebienia bardzo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego 🥰 Historia krótkiego, acz burzliwego romansu na urlopie za granicą 🥰 Ostatnie 2 tygodnie spędziliśmy z rodziną na Sri-Lance. Jedną z atrakcji był dzień, kiedy cała grupa dostała rowery i za ich pomocą zwiedzaliśmy park i okoliczne świątynie. Rower, który ja otrzymałem był mi przeznaczony (patrzcie na gipy). Był czarnolakierowym singlem, taki brutalny, nieokiełznany i dziki. Pokochałem go od razu. Jak się poznaliśmy, to już był w stanie agonalnym, bo wszystkie ważne dla życia mechanizmy nie działały (brak hamulców, scentrowane koła, siodełko mocowane na sztycy ma luźno). Tęsknię za nim. 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) Aż dziwne, że tam do "L" jeszcze nikt kreski na górze nie domalował... 😜 Musiałem dla pewności powiększyć, bo nie dowierzałem w to co w pierwszej chwili rzuciło mi się w oczy. 😆 Edytowane 21 Lutego przez TheJW 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego @rambolbambol nie musisz tęsknić takiego Gruza idzie skręcić w popołudnie z dostępnych podzespołów w wybranych skupach złomu 🫠 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego Pierwszy rzut gałą na ramę wyczytał Cumstar 🤭 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, kazafaza napisał: Pierwszy rzut gałą na ramę wyczytał Cumstar 🤭 To był bardzo burzliwy związek. Więcej powiedzieć nie mogę, bo wracają wspomnienia. Active Cumstar ... tak właśnie się nazywał. @Sobek82 Problem w tym, że nie chcę takiego Gruza, tylko tego Gruza 😉 Edytowane 21 Lutego przez rambolbambol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego Też tak miałem aż poczułem jak wzdrygnął 🫠 BTW cieszę się że @rambolbambol dał o sobie znać, już miałem mokre sny ze coś mu się stało, stanęło, na nasze nieszczęście jest żyw cały i zdrowy, jakby młodszy i piękniejszy. 🫠 Pozdrow'er 😘 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego Rambol to taki kochliwy chłopak, nie pamiętam roweru z którym miał fizyczny kontakt i niebyły w nim zakochany. Wyślijcie mu randomowy rower od razu polecą w śliniaka 🫠 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego Author Spirit winien być do soboty skończon.🫠 Pozdrow'er😘 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Lutego Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego Pozdrow'er😘 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Rodzaj, prawy, żeński Sora‚ męski Sram, lewy ,to nie przeszkadzamy, posiedź Sobie (k) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Chyba pójdę kupić nowe...po czyszczeniu, smarowaniu i złożeniu działa jak przed czyli chrobocze 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Daj wiecej smaru i drobne wióry drewniane. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego 9 godzin temu, ernorator napisał: Chyba pójdę kupić nowe...po czyszczeniu, smarowaniu i złożeniu działa jak przed czyli chrobocze Miałem takie same - po rozkręceniu, nasmarowaniu i ponownym skręceniu jeden z pedałów (czy ciągle możemy używać tego słowa?) w czasie jazdy blokował się samoczynnie, tak jaby dokręcał się na maksa aż stawał i sie nie kręcił. Mimo kilkukrotnego poprawiania dokręcenia i solidnego kontrowania poddałem sie i kupiłem nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Potwierdzam, raczej jednorazowe. Pedały są do trenażera bo żona jeździ na platformach a ja na spd, a ponieważ jeździmy na tym samym rozmiarze ramy to chcemy pedały dla nas obojga żeby nie wachlować rowerami. Z tego też powodu czułem pewien opór przed kupnem dobrych za 300pln i zakupiłem nakładki na poczciwe 520stki. Żona zaraz pójdzie testować 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Można kupić na olx używane Shimano pd-eh500 za 100-120 zł. Ja kupiłem na Ali dwustronne MZYRH, takie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Lutego Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego Pozdrow'er😘 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego @Sobek82 z tyłu założyłeś 11-46? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 24 Lutego Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 42 ale chyba wezmę od chińczyka jedną 46 na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego @Sobek82 11-46 to bardzo "górskie" rozwiązanie. A tak z ciekawości zapytam, czy ten blat na korbie nie powinien być montowany "na zewnątrz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 24 Lutego Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego Jak chcesz mieć bardzo przekos na największej zębatce to montaż na zewnątrz 🫠 Co do bardzo górskiej kasety, teraz chłopaki w grawelach z korbą 42 lub 40 T montują z tyłu 11/50t, zwie się to mullet po wymianie wózka w grx na wózek z xt. Wpisz sobie "mullet grx" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marinbiker Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego @Sobek82 "górska" opcja bardzo mi się podoba, choć na "moim" płaskim Mazowszu, zakresu 11-42 nie da się wykorzystać (myślę o najlżejszych przełożeniach). Nie wiedząc, że kombinacja mullet nazywa się MULLET, ulepiłem swój napęd właśnie w ten deseń 😏. Nie wymieniłem jedynie wózka, bo kaseta pozostała szosowa. Pewnie i tak zamiast wózka zastosowałbym goatlink (jak podpowiadałeś) dla kasety 11-40, którą chciałem montować. Czekam na wynik składania Authora. Rama z potencjałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Bo musiałem se serwisa piasty zrobić, ale łona już ledwo zipie a w zasadzie to łożyska .......ktoś coś w sieci albo majfrend tania praska tudzież domowy sposób na wciskanie łożysk do piastu i bębna 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi