spidelli Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 @Sobek82 Ale ja sprzedalem rowery i jeżdżę na hulajnodze teraz Elektycznej. Starość. 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Ale o co chodzi, dlaczego zostałem zawezwany? Może być tak? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Hał dałem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 18 godzin temu, Sobek82 napisał: @keltu@Ador @Strek @testudo @Zbyszek.K @bazzz @CoolBreezeOne @siemalysy @WaGiant @Jurek63 @sznib @vincek @Mandoleran @spidelli @kazafaza @elkaziorro @rambolbambol@kipcior @Sansei6 @zekker @Cross90 @KSikorski @_Piotrek @abdesign @marcesco @wojtasin @Punkxtr @wojtt80 @JWO @Roballinho @akkwlsk @itr @Rysz @Grizzli @TheJW @jendrzych @artoor @100lar3k @Dokumosa @skom25 @woojj @Kemusi @Q_u @Brombosz @RafalxM @3143k4r2 Czy ja mam wam przypominającą miesięcznicę wprowadzić?😉😘 Ale, że niby co? Mamy tyle nie gadać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Cytat Czy ja mam wam przypominającą miesięcznicę wprowadzić?😉😘 Trza się szefa słuchać 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. elkaziorro Napisano 13 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Prosz. Kilka odrzutów z pobytu w Esperal w republice San Escobar, co to się do upubliczniania nie nadają. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Od razu widać że to Zalew Sosnówka koło Jeleniej 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 Ostatnio jeszcze @Marinbikerjest jakby aktywniejszy może coś dorzuci od siebie 😉 Pozdrow'er 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 13 Maja 2023 Udostępnij Napisano 13 Maja 2023 @Sobek82Przepraszam i obiecuję poprawę. A przynajmniej się postaram. Ostatnio mało czasu miałem. Do tego dzieci kolejny raz chore więc sam rozumiesz. A oto kilka fot odemnie. Rower "pedałowy", jak to moja córka mówi, dla młodszego. Jeśli ktoś wie jakiego klucza mam użyć żeby wolnobieg odkręcić będę wdzięczny. Kupiłem jeden ale niestety nie pasuje. A jest to jedyna recz w tym rowerze, której nie przesmarowałem. Nowe opony bo stare był w bardzo złym stanie. Kolejne części do Marino Wreszcze nowe koła dotarły. Niestety w trochę zmienionej specyfikacji. Nie chciałem już czekać Waga jak na taki komplet wyśmienita. Wtb zamleczone. Wszystko przebiegło beż najmniejszych problemów. Wcześniej @Sobek82pisałeś, że twoje WTB strasznie się poci i nie trzyma ciśnienia. Ja swoje kupiłem w Centrumrowerowym. Zarówno przód jak i tył wskoczył na rant idealnie, najmniejszej kropelki mleka na oponie nie zauważyłem. Przód i tył ciśnienie do dnia dzisiejszego trzymał super i cały czas trzyma. Szerokośc WTB na obręczy 45 mm wew. Idealne dopasowanie kolorów. Prześwit na tyle. Niestety ale dla Mariana najbardziej optymalna opona na tył to 2,6cala. Prześwit po bokach nie pozostawia złudzeń. 2-3mm miejsca po bokoch to trochę za mało, opona potrafiła ocierać o ramę. W całej okazałości Krótki wypad z córką jak jeszcze była zdrowa. A tu inny wyjazd. O Hultaju też nie zapominam. Na razie zmieniona kierownica na genetica i nowa owijka. Po walmerze uważam, że jest okrótnie wąska. Ponieważ tufo nie lubi się z mlekiem i mam dość ciągłego pompowania kół wjechały dętki. Dzisiejsza zmiana Maxxis Rekon 2,6cala. @Sobek82Jakich przewodów hydraulicznych użyłeś w tym niebieskim pomykaczy. Jagwire czy coś innego. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 10 godzin temu, itr napisał: Od razu widać że to Zalew Sosnówka koło Jeleniej Naprowadziły Cię te sosny na ostatniej focie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Maja 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 7 godzin temu, 100lar3k napisał: Jeśli ktoś wie jakiego klucza mam użyć żeby wolnobieg odkręcić będę wdzięczny. Kupiłem jeden ale niestety nie pasuje. A jest to jedyna recz w tym rowerze, której nie przesmarowałem. Ja wiem, ja wiem, i z chęcią podzielę się tą wiedzą. Masz dwie opcje: albo kleszcze do pierścieni segera, albo punktak, którym pukasz w jedną z dziurek, żeby ruszyć pierścień trzymający wszystko do kupy. Tam chyba jest lewy gwint. Ale uważaj, bo odkręcając go, w pewnym momencie zaczną wypadać kulki. Najlepiej robić to nad jakąś miską. Potem jak już pozbędziesz się ruchomych bebechów złap jakąś żabą albo imadłem korpus wolnobiegu przykręcony do piasty i go odkręć. A na koniec dobra rada. Kup nowy wolnobieg za dychę. Zabawa z lepieniem kilkudziesięciu kulek do bieżni to zajęcie dla modelarzy, a nie rowerowych wyjadaczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Nie smarować tego wolnobiegu jeśli chrzęści piasek to się wychrzęści , możesz rzadkiej oliwki dodać, jeśli wolnobieg padł to zdjąć nie licząc kułek i założyć nowy 🥹 Wolnobiegi z kupolitu po rozebraniu się mszczą luzują rupia klinują i na psu buda taka robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 @itr Wolnobiegu veszcze nie rozkładałem tylko strzykawką wcisnąłem troche smaru tam gdzie się dało. Jest lepiej bo na początku strasznie ciężko chodził. Pierwszy raz mam do czynienia z takimi wolnobiegami i też z czystej ciekawości chciałem go rozłożyć. Kupował nowego raczej nie będę. Te które są obsłużą jeszcze kilka pokoleń dzieci. Oczywiście jeśli będą się tak kręciły jak teraz. @Roballinho Dzięki za odpowiedź próbowałem już szczypcami do segera, ale otwory są bardzo małe i te które posiadam są za duże, poszukam mniejszych. Myślałem że jest jakiś dedykowany klucz do tego. Po prostu lubię mieć odpowiednie narzędzia do danej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Ma ten na półce, kupiłem kiedyś z myślą o zamontowaniu młodemu do Rometa ale cały czas się waham właśnie przez brak możliwości demontażu, te dwa małe "wgniecenia" nie bardzo wyglądają do tejże możliwości 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 W wolnobiegu nie używa się smaru!!! Jest za gęsty, i klei pieski, tzn nie używa się smaru jak dla kulek tocznych typu LT43 , pieski powinny mieć tylko lekki tłuszcz tłuszczątko lajt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 W 🐎 cu zobaczyliśmy leże 🐺 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Żeby nie było wątpliwości, to jest kot. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 100lar3k Napisano 14 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 To jeszcze ja mam kilka z dzisiaj. Wreszcie udało się pojeździć dłużej niż godzinę. Oponki bardzo dobrze się spisują jestem mega zadowolony jak sobie radzą w piachu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Ale myk-myk i ten wideł to jednak jest niezły kontrast. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 Jak to kontrast? To nieodzowność w sztywnym rowerze aby móc się przemóc gdy ciężko. Mam i ja! 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Maja 2023 Udostępnij Napisano 14 Maja 2023 No ja tak właśnie przez pryzmat tych momentów gdy jest ciężko. Geometria i offset wskazują, że myk-myk się przydaje... Ale gdyby to nie było sztywne, to można by ciężkimi momentami nazwać te obecnie niewykonalne. @100lar3k Ile to widelczysko waży? Jeśli się tym wcześniej gdzieś na forum chwaliłeś to musiałem przegapić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi