Skocz do zawartości

[Mavic Crossride] rozpoznanie modelu/wersji

darcon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie i odrazu przechodzę do rzeczy. Mam aktualnie zamontowane w rowerze koła firmy mavic model crossride disc o numerze cr43445347. Problem leży w tym ze nie mogę znaleźć żadnych informacji na ich temat. Po w pisaniu w Google nic konkretnego nie widać. Może źle szukam ale wydaje mi się że po wpisaniu numeru wszystko powinno być jak czarne na białym. Wiem że w środku znajduje się bębenek TS-2. Nie znam się na rowerach to mój pierwszy kontakt z tym jednośladem od x lat więc proszę o pomoc 😅

99B6EB73-1398-4134-AA37-937A9D6B82EF.jpeg

Napisano

Okej dzięki 😊 a jak wyglada zamiana piasty w tym modelu na inną, bo części do tego już nie produkują, a tylna ośka już pokrzywiona?

22 godziny temu, bogus napisał:

Jaki to model Crossride, z jakiego roku, koła 26 cali czy inny rozmiar?

Możesz wrzucić zdjęcie, całości, będzie łatwiej. 

29 cali ale już znalazłem i dowiedziałem się że części nie ma do tego wiec wymiana piasty mi zostanie tylko jestem świeży w temacie rowerów i nie wiem jaką piastę mógłbym tu wsadzić 😅

• Mod Team
Napisano

Nie kupisz piasty innej niż dedykowanej do tych kół, chyba że ktoś sprawdzał że podchodzi piasta z innego modelu.

Musisz szukać wśród Mavica, może jakiejś używki i rzeźbić. Taki urok kół systemowych... Mam ten sam problem tylko z wersją 26 cali i obręczą, która pęka przy nyplach.

Napisano

No nic myśle że nie będę kombinował z szukaniem używek tylko kupię nowe koła z dostępnymi częściami  😄 
Dzięki wielkie za pomoc bardzo mi pomogłeś 😜

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...