Grubzis Napisano 19 Maja 2022 Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Witam, zamierzam kupić rower do 3500zł ewentualnie kilka zł droższy. W oko wpadł mi Trek Dual Sport 2 tylko będę miał do was pytanie, który będzie lepszy z 2021 czy 2022 roku bo jest różnicy w przerzutkach. Ewentulanie co innego byście polecili chyba ciężko będzie znaleźć coś w tej cenie lepszego . Z góry dziękuję i licze na podpowiedź, który rocznik wybrać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Maja 2022 Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 W tak prestiżowych markach zdecydowanie ciężko o jakąś konkurencję... Poczytaj, bo na forum jest bardzo dużo podobnych tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubzis Napisano 19 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Tak, wiem są inne rowery itd. Ale chyba raczej zostanę przy tym treku tylko bardziej chodzi i o pomoc w doradzeniu który rocznik bo są całkiem inne napędy w tych latach 2022 ma 2 z przodu, natomiast z 2021 ma 3 z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Maja 2022 Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Czyli klamka zapadła, rozumiem 🙂. Daj linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Maja 2022 Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 3 z przodu mają sens, jak masz podjazdy albo jeździsz z sakwami. Żona na DS3 z napędem 3x9 i w roli osiołka rower sprawdza się znakomicie. A Alivio czy co tam u niej jest - ma już dobrych 2000 km i trzyma się dobrze. Na miasto i okolice 2x z przodu - moim zdaniem wystarczy. Chyba że różnic jest więcej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubzis Napisano 19 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Jedyna różnica jest tutaj Groupseta Altus, Acera i 2x9 w 2022 i Acera, Tourney i 3x8 w 2021. Więc już kolega niżej mi odpowiedział, za co dziękuję Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc, można zamknąć, a ja zamawiam rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 19 Maja 2022 Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Giant Roam 2 Disc, powinieneś bez problemu coś znaleźć poniżej 3500 (szczególnie rocznik 2021). Kolosalnych różnic nie ma z DS2 ale masz 2x9 i Alivio z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek744 Napisano 23 Maja 2022 Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 Również polecam Giant Roam 2. Piękny rower z dobrym osprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.