StasiuStas Napisano 18 Maja 2022 Napisano 18 Maja 2022 Dzień dobry, przychodzę z problemem, mianowicie pękł mi kapsel od gwiazdki podczas jazdy na rowerze i mało myśląc dokręciłem tę śrubę do końca gwiazdki dojechałem jakoś do domu i chciałem śrubę wyciągnąć i zabrać rower do serwisu, żeby wymienili ją mi i tu pojawia się problem, że śruba kręci się w miejscu i nie mogę jej wyciągnąć ktoś ma jakiś pomysł, jak mogę temu zaradzić czy w serwisie się tym zajmą? Cytuj
WaGiant Napisano 18 Maja 2022 Napisano 18 Maja 2022 Nie bardzo rozumiem po co dokręcałeś tą śrubę i w ogóle całej sytuacji . ,,Kapsel /dekielek " całkiem odpadł ? Śruba miała gwint do końca , tzn do główki ? Albo śruba na końcu nie ma gwintu i ,,wpadła " w gwiazdkę , albo przekręciłeś gwint . Spróbuj złapać śrubę kombinerkami i ciągnąc wykręcić . Jeśli uszkodziłeś gwint w gwiazdce to trzeba ją wymienić , a jeśli i tak chcesz odda rower do serwisu to w ogóle nie zawracaj sobie tym głowy . Poradzą sobie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi