flak Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Nie odbija mi manetka push lock. Proszę o wskazanie odpowiednika, jakiś zamiennik tańszy do niej. Czy jak mam lewą manetkę to mogę kupić zamiennik prawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Możesz kupić Onelock lub Twistlock - mają taki sam ciąg linki. Możesz także kupić manetkę prawą, przy czym musisz się zastanowić czy masz miejsce do jej zamontowania na kierownicy po prawej stronie lub po lewej pod kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Maja 2022 Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Jeśli to taka manetka to zamiennik nie istnieje, fabrycznych się już nie kupi. Tu zastosowano idiotyczne rozwiązanie polegające na tym, że luźna lina = zablokowany tłumik. We wszystkich innych tłumikach (nie tylko RS) jest odwrotnie i z tego powodu w manetkach dostępnych na rynku stabilna pozycja to luźna linka (z pozycji naciągniętej linki manetkę dużo łatwiej wyprowadzić, często nawet przypadkiem). Z tego powodu zastosowanie takiej manetki w tym widelcu może w nieoczekiwanym momencie spowodować zdziwienie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Maja 2022 Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Manetkę pushlock można z powodzeniem zastąpić manetką przedniej przerzutki shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 31 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 W dniu 18.05.2022 o 06:12, bogus napisał: Możesz kupić Onelock lub Twistlock - mają taki sam ciąg linki. Możesz także kupić manetkę prawą, przy czym musisz się zastanowić czy masz miejsce do jej zamontowania na kierownicy po prawej stronie lub po lewej pod kierownicą. Kurcze, patrzę na allegro i w ogóle nie widzę, ani jednej. Onelock co prawda jest, ale ja mam manetkę do przedniej przerzutki i tego nie zamontuje. To musiałoby być jakoś na kierownicy od góry mocowane. Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 31 Maja 2022 Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 00.4318.002.009 REMOTE - ONELOC LEFT/ABOVE, RIGHT/BELOW 10MM https://allegro.pl/oferta/manetka-blokady-rock-shox-oneloc-org-lewa-wi19-10937589724 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Maja 2022 Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Za tyle kupisz sobie nowy tłumik z regulacją kompresji na goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 31 Maja 2022 Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Ma numer a Google nie gryzie to poszuka taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Oneloc można zamontować na dwa sposoby w zależności od wersji - pod lub nad kierownicą. Generalnie trzeba polować na okazje, 430 zł to przegięcie, swoją kupiłem nową za niecałe 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 16 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2022 W decu dzis kupiłem za 259 bo mnie twistlock doprowadzał do rozpczy. Sa dwie wersja prawa góra/lewy dół i vice versa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi