JaroYarecki Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Cześć, Pękła mi linka mykmyka, zerwała się przy manetce, po wymianie tejże linki mam kłopot z manetką, po naciśnięciu nie wraca do swojej pozycji i muszę ją odciągać paluchem, jeśli tego nie zrobię to sztyca wciąż jest "aktywna". Model manetki to BikeYoke 2x, co mogłem sknocić przy naprawie? Jak to poprawić? Dzięki za ewentualne wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Wymontuj sztycę i zobacz jak działa mechanizm do którego montujesz linkę. To on odpowiada za naciągnięcie linki, żeby wracała po naciśnięciu dźwigni manetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaroYarecki Napisano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Sprawdziłem, działał ok, natomiast poprawiło się po pokręcaniu takim,hmm, "napinaczem" przy manetce, skasował się luz i nabrała sprężystości, nie wiem, jak długo będzie dobrze, bo przy całej tej zabawie uszkodziłem pancerz tam gdzie łączy się z owym napinaczem, który jest częścią składową manetki. Zastanawiające jest dla mnie dlaczego akurat linka zerwała się przy niej, nie korzystam aż tak dużo z mykmyka Wolałbym uniknąć jego ewentualnej wymiany, bo przy pierwszym montażu sztycy trzeba było wyciągać suport no ale póki co jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.