epon Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Witajcie, może ktoś podrzucić jakaś ciekawą alternatywę łańcucha dla kasety 105 (R7000) ? Do tej pory cały czas kupowałem CN-HG601-11 ale może jest coś ciekawego w zamian ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 hg701, kmc x11, wipermann connex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epon Napisano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Dzięki, a jak się kmc x11 spisuje ? Kiedyś słyszałem sporo negatywnych opinii - że jest bardzo głośny i szybko się wyciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Łańcuch jak łańcuch, nie spodziewaj się znaczących różnic miedzy żadnymi, tym bardziej, że tyle samo kosztują. Każdy widzi i słyszy co chce słyszeć. Przerobiłem shimano, sramy, kmc, connex'y, jak potrzebuję łańcucha to biorę ten, który w danym momencie da się najtaniej kupić (oprócz niskich serii sram ale to akurat nic dziwnego, że badziewne bo połowę tańsze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 18 Maja 2022 Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 KMC od 11 rzędów w górę ma tu na forum kiepskie opinie. Mam 4 łańcuchy: KMC x11 EL Ti-N (~500 km), 2x Shimano XTR (~1000 km) i nowy Shimano XT. Zawieszone na gwoździu - najdłuższy jest KMC, XTRy w zasadzie bez różnicy w stosunku do nowego Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 18 Maja 2022 Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Cytat KMC od 11 rzędów w górę ma tu na forum kiepskie opinie A ja wprost przeciwnie. Jezdźe na KMC DLC 11s.. Do Shimano nie wrócę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.