maxpower Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Dzień dobry! Jestem posiadaczem takiego wynalazku (McKenzie Sportline 28 cali trekking): który obecnie wygląda tak: Rower ma ~25 lat. Nie jestem w stanie znaleźć jego specyfikacji technicznej. Planuję zbudować rower opierając się o tę ramę i pozbywając się zbędnych rzeczy typu metalowe błotniki czy dynamo. Na początek chciałbym wymienić przednie koło, kierownicę, stery, mostek i amortyzator. Niestety nie wiem jakie stery posiadam. Czy to są stery klasyczne, ahead czy coś innego? I w jakim rozmiarze? Załączam zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Więcej Ci powie średnica rury sterowej, ale domniemam że główka to 1 1/8", klasyczne miski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxpower Napisano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Dodałem trochę zdjęć. Chciałbym wybić też te miski z ramy, ale nie wiem który wybijak będzie pasował: https://allegro.pl/kategoria/narzedzia-i-smary-narzedzia-45627?string=wybijak do sterów&order=p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxpower Napisano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Byłem w serwisie. Pracownik wybił mi miski. Dopasował stery: Head Set VP Components VP-MH501 ED Czyli teraz mam szukać gwintowanego amortyzatora 1 1/8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.