Jorik Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Cześć, prawdopodobnie będę żegnał się ze swoim Giantem Contendem AR3, z tego powodu szukam zaczynam szukać nowej szosy. Bardziej w tym temacie chodzi mi o to jakie modele polecicie w tym przedziale cenowym. Chcę dołożyć maksymalnie 2 tysiące do kolejnego roweru - pod uwagę biorę jedynie używki, ponieważ ceny mocno skoczyły w górę. Zależy mi przede wszystkim na osprzęcie Shimano 105. W weekendy robię dłuższe trasy (ok. 100 km), a na codzień ok. 60km - jeśli ktoś jeździ na rowerze o zwykłej geometrii, z chęcią usłyszę czy będzie duża różnica między geometriami endurance, a zwykłymi na takich dystansach, bo jeśli mam zacząć czuć niewygodę 10 minut wcześniej to bez większej różnicy. Nie wiem na jakie hamulce się zdecydować, wcześniej miałem tarcze mechaniczne + sztywne osie. Mieszkam na Podkarpaciu, w tej bardziej pagórkowatej części, gdzie czasami są dość duże zjazdy, nie wiem czy śmiało pakować się w szczęki, ponieważ często boję się zjeżdżać z większych i stromych zjazdów, mam obawy co do tego czy szczęki wytrzymają. Pewnie tak, ale wolę jednak dopytać (ważę 80-85kg). Rama - tutaj nie mam preferencji, w tej cenie raczej w grę wchodzi tylko aluminium. Waga - poprzedni rower ważył koło 11-12kg, więc chciałbym coś lżejszego. Wstępnie udało mi się wyszukać Cube Attain SL DSC na 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.