Skocz do zawartości

[5000-5600] Szosa - endurance?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

prawdopodobnie będę żegnał się ze swoim Giantem Contendem AR3, z tego powodu szukam zaczynam szukać nowej szosy. Bardziej w tym temacie chodzi mi o to jakie modele polecicie w tym przedziale cenowym.

Chcę dołożyć maksymalnie 2 tysiące do kolejnego roweru - pod uwagę biorę jedynie używki, ponieważ ceny mocno skoczyły w górę.

Zależy mi przede wszystkim na osprzęcie Shimano 105.

W weekendy robię dłuższe trasy (ok. 100 km), a na codzień ok. 60km - jeśli ktoś jeździ na rowerze o zwykłej geometrii, z chęcią usłyszę czy będzie duża różnica między geometriami endurance, a zwykłymi na takich dystansach, bo jeśli mam zacząć czuć niewygodę 10 minut wcześniej to bez większej różnicy.

Nie wiem na jakie hamulce się zdecydować, wcześniej miałem tarcze mechaniczne + sztywne osie. Mieszkam na Podkarpaciu, w tej bardziej pagórkowatej części, gdzie czasami są dość duże zjazdy, nie wiem czy śmiało pakować się w szczęki, ponieważ często boję się zjeżdżać z większych i stromych zjazdów, mam obawy co do tego czy szczęki wytrzymają. Pewnie tak, ale wolę jednak dopytać (ważę 80-85kg).

Rama - tutaj nie mam preferencji, w tej cenie raczej w grę wchodzi tylko aluminium.

Waga - poprzedni rower ważył koło 11-12kg, więc chciałbym coś lżejszego.

Wstępnie udało mi się wyszukać Cube Attain SL DSC na 105.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...