Skocz do zawartości

[~1500] jazda do pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
24 minuty temu, sonek231 napisał:

Rocznik 2018 tak odpisał sprzedawca.

A wrzuć link z tą specyfikację, bo mam wrażenie, że jest sporo starszy.

Napisano

Chyba Wagant 4? Teraz zauważyłem - rozmiar 19 cali na Ciebie będzie raczej za duży.

Ten Raleigh osprzętowo sporo lepszy, ale wydaje się być bardziej zmęczony.

Brak wpisanego rozmiaru. 

Napisano

Porównywałem do nowego waganta 2.

Rama 19 cali za duża to jakiej szukac? Według tabeli Rometa powinno być ok, sprzedawca się odezwał.

Warto dorzucić jak coś do tego Raleigh?

Napisano

Czarny trekking z przerzutką Deore i tyle... Pytałeś o rozmiar? O ile dobrze widzę to na 2-metrowego gościa. Poza tym dziwne to wzmocnienie na główce. Oryginalne?

Napisano

"Oma bike", wygodny po bułki za rogiem. Jako transport 5-10km, będzie jeździł, ale ani to wygodne, ani pewnie części łatwo nie dostaniesz

Napisano

Dzięki wszystkim za wytrwałość.

Przymierzam się chyba bardziej do crossa bez bagażnika (cyk plecak), niestety i tych używek w Pozku jak na lekarstwo. Myślę o jakimś nowym, najlepiej polskiej firmy z salonem w Poznaniu, może sprzedaż na raty? :) Przychodzi wam coś do głowy? Rozpoczynam poszukiwania właśnie.

No i zdaje sobie sprawę, że przy nowym to muszę budżet większyć więc powiedzmy 1800-2000

Napisano

A ja poszedłem trochę inną drogą . W tamtym roku na miejskie dojazdy kupiłem , całkiem świadomie, badziewny rower na wolnobiegu .

https://allegro.pl/oferta/rower-miejski-romet-grom-6s-2021-grafitowy-11000422144

Mój jest czarny i kosztował ciut mniej . Od razu zmieniłem siodło , bo ta kanapa nie była dla mnie wygodna , i mostek na dłuższy z regulowanym wznosem . Po roku użytkowania stwierdzam , że to był dobry zakup . Napęd działa , hamulce i oświetlenie też, koła proste  . Czyli do miasta się nadaje , a mała wartość roweru sprawia że nie ściska mi serca jak przypinam go gdzieś  na pół dnia . Jeśli rower ma być tylko na dojazdy + ew do spokojnej rekreacji to moim zdaniem nada się dla ciebie . Ważę podobnie do ciebie i wolnobieg jak na razie nie sprawia problemów . Gdybyś chciał mieć rower na dojazdy + regularne średnie lub dłuższe wycieczki to cross jak najbardziej będzie ok ale jego cechy miejskie są gorsze .

Aha , ten Grom występował kiedyś w dwóch rozmiarach . Myślę że przy twoim wzroście 18" będzie lepsze . Ja mam 20 ale jestem trochę wyższy . Liczy się przedkrok bo długości nie trzeba się obawiać , to krótkie rowery .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...