grzesiowu Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Witam Interesuje mnie pewna torba od apidury ... można kuppić prosto od nich ale ... to jest chyba UK a jak wiemy miał miejsce brexit. Oni w sekcji delivery piszą: Tax, Duties and Brexit The prices listed on our site for Poland are inclusive of all taxes and duties. Apidura are responsible for the payment of any Value Added charges (VAT) and duties for orders to Poland post Brexit. z czego ja rozumiem że mi tę paczkę dostarczy kurier pod drzwi i żadnych papierologii dopłat czy innych cudów nie będzie ... jak by brexitu nie było PYTANIE CZY W REALU TO TAK WYGLĄDA? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Odpowiedź brzmi - to zależy Jeśli cena torby nie przekracza 135 £, to prawie na pewno przesyłkę po prostu dostaniesz pod drzwi, bez zbędnych ceregieli, tak przynajmniej było w CRC. Jeśli cena jest wyższa, to prawdopodobnie będziesz musiał złożyć stosik dokumentów do urzędu celnego, ale tez nie powinieneś nic dopłacać (wnioskuję z informacji sprzedawcy, które wkleiłeś), może poza opłatą skarbową 17zł w najgorszym wypadku. Ale bywają też różne cyrki, jeśli sprzedawca nie przekaże kurierowi kompletu wymaganych przez UC dokumentów i wtedy zaczyna się zabawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 No właśnie mnie się rozchodzi o te możliwe cyrki vide temat wspólnych zakupów na planetx 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 No tu niestety nikt Ci nie odpowie, bo to jest loteria Jeden sklep to ogarnia, inny się machnie i są potem problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 2 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Dobra mam towar - wszystko spoko. Przyszło fedexem ... wydaje mi się że przyszło z FR a nie UK - tak jak by mieli jakąś komórkę gdzie towar jest już dopuszczony do unijnego rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.