Trukas Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Hej! Czy zmiana skoku z 170mm na 150mm znacząco zmieni pozycję/komfort jazdy? Mam Ramę Giant Regin 2 z 2020 i chciałbym wrzucić do niego armotyzator 150mm (domyślnie jest 170mm) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Ustaw sobie na testy większy SAG i będziesz wszystko wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 O ile mnie pamięć nie myśli, to kiedyś wyczytałem, że zmiana skoku o 10mm zmienia kąty o 0,5 stopnia. Ja mam w Specu Enduro amortyzator Pike o skoku 160mm, a w tej ramie powinien być według specyfikacji fabrycznej Lyrik 170mm. Jeździ się bez problemu... a na początku miałem Pike'a o skoku 150mm i też jakoś tragedii nie było. Skąd taki pomysł na zmianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trukas Napisano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Próbuję złożyć rower i mam na stanie armotyzator 150mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Suport obniży się o kilkanaście milimetrów, przez co możesz częściej zahaczać pedałami (i palcami stóp) o wystające elementy podłoża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.