Cross90 Napisano 16 Maja 2022 Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Cześć! Może trochę spóźniony temat bo sezon rowerowy już trwa, ale jeszcze dużo prze nami. Zapraszam do dzielenia się swoimi rowerowymi ambicjami na ten sezon/rok. Jakie cele sobie wyznaczyliście, gdzie chcielibyście pojechać, jakie wyprawy planujecie, ile km chcielibyście przejechać. Jeżeli ktoś zrealizuje swój cel niech podzieli się radosną nowiną w tym wątku🙂 Zacznę pierwszy. Moje rowerowe marzenie i jednocześnie cel na ten sezon to przejechać pierwszy raz trasę 200 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 1) 250 km ale w górzystym terenie; 2) 500 km - pierwsza przymiarka do ultra czyli w jedną dobę nad morze; 3) Nysa - Odra z sakwami, od Zgorzelca do Ahlbeck lub jakiś ekwiwalent. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 @spidelli ambitnie! Życzę powodzenia🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 1. 400km/24h, dokoła Szanghaju. 2. 100km/3h, jak się uda znaleźć trasę bez dużej ilości świateł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 1) zrobić troche lepsze w/kg, ale z głową bo sezon trwa i nie czas na mocną redukcję. 2) starty w cyklu szosowy klasyk 3) jak najlepszy wynik na tatra road race 4) poszaleć troche po singlach w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 @Cross90 Plan minimum to 2 z 3. Sakwy robię na 100% urlop zaklepany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 Jeździć i cieszyć się z wolności na rowerze i samej jazdy.... A ogólnie fajnie by było zrobić nie mniej niż 2500 km w roku, bez spiny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 @spidelli na jakim rowerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 Sakwy - Marin Cortina, w którym już wymieniłem opony 35 z protektorem na 40 z drobnym bieżnikiem. To mój szutrowy gravel 😂 500 km - Marin Gestalt 2 - to mój szosowy gravel 😉 i jazda na lekko. 250 - jeszcze nie wiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 @Sansei6 patrząc na to ile już km zrobiłeś myślę, że uda Ci sie bez problemu. Ja w tamtym roku 2120 km, ale z różnych względów jezdziłem tylko od czerwca do końca sierpnia☹️W tym roku już mam wiecej km niż na koniec czerwca, więc mysle,że bedzie lepiej jeżeli chodzi o dystans🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 Ehhh, taki temat to się grudniu zakłada🙃 Mam tylko dwa założenia na ten sezon. Pierwsze to, jak co roku zresztą, zrobić więcej kilometrów niż w ostatnim sezonie. To akurat trudne nie będzie bo przez covid zacząłem go w sumie gdzieś pod koniec maja a skończyłem wypadkiem na początku października. Drugie, już "trudniejsze" - odzyskać radość z jazdy. Mniej gapienia się w cyferki na liczniku, więcej słuchania własnego ciała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 U mnie w tym roku bez szaleństw. Pod koniec czerwca spróbuję pojechać pierwszy w życiu wyścig szosowy Alpen-Radmarathon: Dreiländergiro Nauders mit Stelvio (dreilaendergiro.at), w lipcu będę chciał spróbować bikepackingu - chcę pojechać ze Szwajcarii do Polski - ale na spokojnie, bez bicia rekordów, czysto dla przyjemności. Dodatkowo będę chciał pojechać jakiś Stoneman trail (Stoneman International) ale jeszcze nie wiem który i nie wiem czy będę znowu uderzał w złoto czy może srebro też wystarczy 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 20 Maja 2022 Udostępnij Napisano 20 Maja 2022 15 godzin temu, Sansei6 napisał: Jeździć i cieszyć się z wolności na rowerze i samej jazdy.... A ogólnie fajnie by było zrobić nie mniej niż 2500 km w roku, bez spiny... Dzis mi mineło 1050 km od 17 stycznia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 21 Maja 2022 Udostępnij Napisano 21 Maja 2022 A mi wczoraj 1000 od 1 stycznia 😜 Jeżdżę cały rok, tylko od pierwszego stycznia zaczynam liczyć dystans w danym roku kalendarzowym, ale bez napinki, że muszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2022 Cytat Ehhh, taki temat to się grudniu zakłada🙃 Mam tylko dwa założenia na ten sezon. Pierwsze to, jak co roku zresztą, zrobić więcej kilometrów niż w ostatnim sezonie. W styczniu nie wpadło do głowy , wybacz😉 Jednak jesteśmy na takim etapie sezonu, że chyba nikt jeszcze nie zrealizowal swoich celów. Co do ilości kilometrów względem poprzedniego roku to też mój cel chociaż go nie napisałem.Jeżeli się uda będzie to trzeci rok z rzędu z progresem względem poprzedniego sezonu🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek744 Napisano 23 Maja 2022 Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 W dniu 20.05.2022 o 05:46, spidelli napisał: 1) 250 km ale w górzystym terenie; 2) 500 km - pierwsza przymiarka do ultra czyli w jedną dobę nad morze; 3) Nysa - Odra z sakwami, od Zgorzelca do Ahlbeck lub jakiś ekwiwalent. O kurczę, to są ambitne plany Ale planujesz jakąś drzemkę w ciągu tej doby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 23 Maja 2022 Udostępnij Napisano 23 Maja 2022 Nie planowałem ale może warto mieć plan awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 2 k wpadło (ponad 3 tygodnie nie jeździłem) - całoroczna jazda MTB, głównie weekend'owa, bez dojazdów komunikacyjnych, ale planów, ani celów jako takich nie mam - może brak mi samozaparcia, albo odwagi... Nigdy nie jarały mnie dystansowe rekordy, ale jeśli wykręcę więcej niż w zeszłym roku (od kilku lat mam średnią 4 k), to będę zadowolony Oby zdrowie dopisało, i obyło się bez rowerowych przygód "wykluczających" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 🤣🤣🤣 Ja to tylko nie zabić się na tej piekielnej maszynie. A poważniej to może uda się przełamać do większych dropów i gapów. No i odczarować strach przed upadkiem na rowerze bo chyba to mnie głównie blokuje. Niby wiem że umiem że jezdizlem ale jakiś taki zblokowany jestem. A poza tym to więcej jeździć. Może coś z dwójka na początku się uda zrobić może nie. Zakładając że jeszcze nie było 100 w tym roku może być różnie ale z drogiej strony myślę że dzisiaj jak bym wsiadł to i 250 jest osiągane bez zabicia się. Ale więcej lasu i to zdecydowanie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Maja 2022 Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 W dniu 20.05.2022 o 05:46, spidelli napisał: 1) 250 km ale w górzystym terenie; Zaliczone. Styl kiepski, ruszyć się nie mogę ale udało się 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Cytat Zaliczone. Styl kiepski, ruszyć się nie mogę ale udało się Szybko poszło!! Gratuluję🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Czerwiec to najlepszy miesiąc na tego typu zabawy, chyba że komuś nie przeszkadza jazda po ciemku. Ja nie znoszę dziurawych dróg dlatego wolę jeździć za dnia. Oczywiście w naszej szerokości geograficznej, co mi uświadomił @JWO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 30 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 @spidelli ile godzin spędzonych w siodle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Czas netto: 12:47 h Dystans: 251 km Przewyższenie: 2300 m Jak będę bił ten dystans to na płaskim. Górom już dziękuję 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 7 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Dziś zrealizowalem mój cel😁😁😁 205 km Wyruszyłem o 9:12, wróciłem o 19:35 Dziękuję koledze @spidelli za kilka dobrych rad w związku z długimi dystansami🙂 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi