Amarider Napisano 16 Maja 2022 Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Wymieniłem właśnie stary suport na kwadrat. Po sprawdzeniu zauważyłem iż jedno ramie korby jest bliżej tylnich widelek od drugiego. Źle dobrana długość osi? Czy suport zamontowany w złą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Maja 2022 Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 W złą stronę raczej nie zamontujesz (bsa) bo masz różne gwinty. Suporty maja poza dł. osi jeszcze dwa istotne parametry: szerokość mufy (68 lub 73mm) oraz ew. offset (oznaczany zwykle literą) np. pod mocowanie przerzutki e-type lub osłonę łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 17 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Poprzedni suport miał 113mm, kupiłem taki sam i występuje wyżej opisany przezemnie problem. O co chodzi? Kupić po prostu suport z dłuższą osią? Korba to jakiś starszy truvativ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Maja 2022 Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 Długość osi to jedno ale jak wspomniałem istotnym parametrem suportu jest jeszcze długość mufy. Jeśli do ramy z mufą 68 zastosujesz taki od 73 do będą przesunięte ramiona względem środka ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 19 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Zapomniałem dodać że lewe ramie wygląda tak: https://ibb.co/Yp6qd2P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.