Kamx1x Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Witam Panowie i Panie Kupiłem oponę Marathon GT Tour i ma ona bicie na boki, próbowałem wszystkich technik montażu i układania opony typu płyn do naczyń, wysokie ciśnienie, jazda na niskim bo może się ułoży itd. Nawet zamieniłem opony tył - przód i jest ten sam problem. I teraz pytanie czy można coś więcej z tym zrobić czy oddać oponę do sklepu i czy przyjmą mi skoro na niej jeździłem? Oznak zużycia nie ma żadnych.
revolta Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Tylko wymiana lub zwrot .schwalbe częsta sie trafiaja krzywe .
MikeSkywalker Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Reklamuj, nie pierwsza i nie ostatnio felerna opona tej firmy.
Kamx1x Napisano 15 Maja 2022 Autor Napisano 15 Maja 2022 REVOLTA i MIKESKYWALKER Dzięki za szybką odpowiedź, pewnie tak zrobię że odeślę oponkę. Jeszcze dodatkowe pytanie macie jakieś dobre opony antyprzebiciowe innych firm? Jeżdżę około 7 tys rocznie i przez 3,5 roku bez kapcia. Do tej pory miałem tylko Marathon Racer i Energizer Tour i byłem zadowolony.
MikeSkywalker Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Antyprzebiciowa Kenda Khan są w porządku. Schwalbe niestety zdarza się w ostatnich latach sporo wpadek. Continental Contact Travel też miały dobre opinie - kiedyś pod nazwą Travel Contact bodajże
Fikander Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Aż takich wpadek to schwalbe nie zalicza. Opona nie siedzi na obręczy - z daleka widać.
Kamx1x Napisano 15 Maja 2022 Autor Napisano 15 Maja 2022 FIKANDER To wiesz co zrobić żeby siadła? Jak kupiłem oponę była założona na przód zmieniłem bo też myślałem że coś robię źle, założyłem na tyl jest to samo w tym samym miejscu.
sky87 Napisano 16 Maja 2022 Napisano 16 Maja 2022 Posmaruj stopkę opony płynem do naczyń i napompuj do max cisnienia na oponie, powinna wskoczyć.
MikeSkywalker Napisano 16 Maja 2022 Napisano 16 Maja 2022 Ale z tego co widać na filmie to opona nie wskoczyła w miejscu niebieskiego napisu, a problem jest chyba gdzie indziej, jeśli dobrze to widzę. Niemniej - operacja z płynem nie zaszkodzi. Można bez zdejmowania opony, po spuszczeniu powietrza dać pomiędzy rant opony a obręcz płynu do naczyń, bo szkoda mydło wulkanizacyjne kupować.
Kamx1x Napisano 16 Maja 2022 Autor Napisano 16 Maja 2022 SKY87 i MIKESKYWALKER Z tym płynem do naczyń to wszystko robiłem kilka razy od czwartku bo zdejmowałem i zakładałem oponę 3 razy, nawaliłem ciśnienie do 7 barów mimo że dopuszczalne jest 4-6 przejechałem około 7km na ciśnieniu około 1,5 - 2 bary i to wszystko nic nie daje. Jak zamieniałem opony tył -przód to stara weszła od razu bez problemu. A może być tak że to nie jest oryginalna opona? Bo nie miała tej opaski niebiesko szarej a jedynie biała z kodem kreskowym?
MikeSkywalker Napisano 16 Maja 2022 Napisano 16 Maja 2022 No to jak takie kombinacje robisz i ciągle nie gra to może faktycznie być z nią coś nie tak. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby po prostu zareklamować - i zobaczysz co dalej.
chudzinki Napisano 16 Maja 2022 Napisano 16 Maja 2022 @Kamx1x, a sprawdzałeś w ogóle czy ten czarny pasek po obu stronach opony jest w identycznej odległości od obręczy? Ja na Schwalbe złego słowa nie powiem, ale na początku jest nieraz problem ze wskoczeniem.
Kamx1x Napisano 18 Maja 2022 Autor Napisano 18 Maja 2022 Piszę po dwóch dniach bo czekałem na nową oponę. Zamówiłem zwykłą Schwalbe Marathon, dziś odebrałem, założyłem i leży idealnie za pierwszym podejściem. Także wychodzi na to że wina opony. Dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.