swimfan Napisano 14 Maja 2022 Napisano 14 Maja 2022 Witam chciałem uszczelnić maxxisa DHR II model pacerny DD i standardowo zalozylem na obręcz ,napompowalem i zostawilem bez zamleczenia.Generalnie zawsze tak robie i jak jest wszystko ok czyli powietrze nie schodzi bardzo lo np. 1 dniu to zalewam.W tym przypadku powietrze zeszlo po okolo 2 h.Teraz pytanie czy to jest sens zalewac i reklamacja bo po mojemu wychodzi ze to zle zgrzane , polalem na wierz ch woda i taki efekt .Ponizej link nieszczelnos
Imar Napisano 14 Maja 2022 Napisano 14 Maja 2022 Trochę dziwne podejście do tematu... Zalej opony mlekiem. System bez dętkowy zawiera oponę, zawór, taśmę/opaskę i MLEKO. Są opony które trzymają lepiej ciśnienie, są opony które trzymają gorzej ciśnienie. Są opony które na boku się "pocą".
swimfan Napisano 15 Maja 2022 Autor Napisano 15 Maja 2022 Dziwi mnie takie zjawisko,że aż tyle ucieka bo w poprzednich DHRII nie bylo problemu opona trzymala a tam bylo tylko EXO.Tu jest DH casing oplot o wiele lepszy niz EXO+,opona ma podwojny oplot po bokach wazy 1200g to i wypadaloby zeby jako tako trzymala
JackFrost Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Masz dużo wytrzymalszą oponę z wzmocnionym oplotem bocznym więc może być za sztywna aby się idealnie ułożyć w rowku obręczy i być szczelna na samym powietrzu.
swimfan Napisano 15 Maja 2022 Autor Napisano 15 Maja 2022 Jak ja pompuje i wskakuje na obrecz nie na charakterystycznego strzału sztywnosć straszna😁.Tylko ze tam mega ucieka powietrze na zalamaniu co widac na filmie.Pytanie czy to sie da uszczelnic wedlug Was czy szkoda mleka i probowac reklamowac.
JackFrost Napisano 15 Maja 2022 Napisano 15 Maja 2022 Nie wiadomo jaka obręcz, jak pompujesz, czy w ogóle dobrze dobrałeś... Reklamuj, jeśli sklep/producent dawał gwarancje, że się akurat u Ciebie uszczelni ten konkretny model.
swimfan Napisano 15 Maja 2022 Autor Napisano 15 Maja 2022 Obrecz stans ztr ex flow wiec spokojnie pod mleko.Tu nie ucieka pomiedzy obrecza tylko na ściankach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.