Skocz do zawartości

[dobór roweru] Kross trans 3.0 czy Kellys vanity 30

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Zwracam się z prośbą do doświadczonych Państwa o doradzenie w kwestii wyboru roweru. Do wyboru mam modele jak w temacie. Rower ma służyć do wycieczek weekendowych po ścieżkach i po lesie. Dodam, że mam problemy z kręgosłupem. Początkowo szukałam pośród modeli miejskich, gdyż podczas wizyty u neurologa, ten stwierdził, że przy dolegliwościach związanych z kręgosłupem utrzymywanie wyprostowanej podstawy jest najbardziej pożądane. Jednak ostatnio korzystając z wypożyczalni rowerów, właściciel obalał tę tezę, mówiąc że często słyszy się to od lekarzy, którzy nie do końca są w temacie i wyprostowana pozycja pleców podczas jazdy może wręcz zaszkodzić z uwagi na mniejszą amortyzację podczas jazdy na nierównościach. Z góry dziękuję za pomoc :)

Hmmm... Ale to totalnie różne rowery. Wiesz o tym? To jakby porównywać, no nie wiem, szpilki ze snikersami 😀. Proponuję od ustalenia rodzaju roweru.

Jeżeli chodzi o sam osprzęt to trochę lepiej wygląda Kellys choćby dlatego, że ma już kasetę zamiast wolnobiegu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...