CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 Dzień dobry. Zwracam się z prośbą do doświadczonych Państwa o doradzenie w kwestii wyboru roweru. Do wyboru mam modele jak w temacie. Rower ma służyć do wycieczek weekendowych po ścieżkach i po lesie. Dodam, że mam problemy z kręgosłupem. Początkowo szukałam pośród modeli miejskich, gdyż podczas wizyty u neurologa, ten stwierdził, że przy dolegliwościach związanych z kręgosłupem utrzymywanie wyprostowanej podstawy jest najbardziej pożądane. Jednak ostatnio korzystając z wypożyczalni rowerów, właściciel obalał tę tezę, mówiąc że często słyszy się to od lekarzy, którzy nie do końca są w temacie i wyprostowana pozycja pleców podczas jazdy może wręcz zaszkodzić z uwagi na mniejszą amortyzację podczas jazdy na nierównościach. Z góry dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 Dolegliwość dolegliwości nierówna i chyba nikt z forum jednoznacznie nie odpowie na to pytanie. A ten gostek z wypożyczalni jakie ma wykształcenie? Udałbym się do drugiego lekarza albo, jeżeli masz wszystkie badania, to do fizjoterapeuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 ok, a co do tych dwóch modeli - są porównywalne czy jeden z nich przoduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 Wrzuć linki, wzrost i wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 https://m.ceneo.pl/87626946#tab=spec https://www.morele.net/kellys-rower-gorski-vanity-30-27-5-2017-17-5808093/ 170 cm, 62 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 Hmmm... Ale to totalnie różne rowery. Wiesz o tym? To jakby porównywać, no nie wiem, szpilki ze snikersami 😀. Proponuję od ustalenia rodzaju roweru. Jeżeli chodzi o sam osprzęt to trochę lepiej wygląda Kellys choćby dlatego, że ma już kasetę zamiast wolnobiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CookieMonster Napisano 13 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 tak, zdaje sobie sprawę 😅 dlatego tez napisałam, że ma on być używany głownie rekreacyjnie po lesie. wiec nie wiem w sumie jaki typ. bardzo dziękuję za poświęcony czas i pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Maja 2022 Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 Jeżeli tak i jeżeli nie ma przeciwskazań to odrzuć wszelkie trekkingi i obejrzyj jakieś "górale" na kole 29, gdzie szeroka guma dodatkowo będzie tłumić nierówności. Ten linkowany Kellys to jakiś taki chyba stary 😀. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.