Cross90 Napisano 12 Maja 2022 Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Dzień dobry, chcę kupić spodenki rowerowe z wkładką. Przy wszystkich spodenkach jest podany zalecany czas jazdy w spodenkach np. do 2h, do 4h, do 6h. Pytanie: Czy wiecie jak spodenki/wkładka zachowują się po czasie, który rekomenduje producent? Np. Czy dla spodenek, które rekomendują na jazde przez 4 godziny, po upływie tego czasu będziemy czuć się jakbyśmy jechali bez wkładki na siodełku, czy też jazda w spodenkach po tym czasie staje sie nie do zniesienia i wkłada działa na niekorzyść rowerzysty? Prosze o podzielenie się Waszym doswiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeGT Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Jeżdżę w spodenkach Rogelli oraz Raso. Kupując jedne czy drugie nie przyszło mi do głowy sprawdzać jaki czas używania rekomenduje producent. Jadę tak długo jak mam czas, siły i ochotę. Nie zauważyłem odczuwalnej różnicy w miarę upływu czasu. Natomiast z reguły poruszam się po górach i po kilku godzinach boli mnie "wszystko" ale nadal nie zaobserwowałam żeby tyłek bardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 25 Maja 2022 Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 W dniu 12.05.2022 o 20:24, Cross90 napisał: Czy wiecie jak spodenki/wkładka zachowują się po czasie, który rekomenduje producent? Nijak. To jest osobnicza cecha jakiej grubości wkładki potrzebujesz, jakiego kształtu i jakiej powinna być chłonności a defacto to się kryje za tymi śmiesznymi godzinami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Dziękiuję za Wasze odpowiedzi. Kupiłem Rogelli power z wkładką do 6 godzin, będę testował 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Mogę powiedzieć, że intensywnie testowałem powyższe spodenki. W trzy dni zrobione 417 km, odpowiednio 152, 60 i 205 km. Moim zadaniem im dłużej się jedzie tym wkładka w tych spodenkach pracuje lepiej i czuć różnice na plus względem spodenek bez wkładki. Z czystym sumieniem polecam gdyby ktoś był zainteresowany tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi