PoprostuOskar Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 Witam wszystkich. Tak jak w tytule, mianowicie problem polega na tym że przy zaciskaniu klamki gdzieś tak do połowy jest normalnie opór jak przy sprawnym hamulcu, ale nagle opór znika i klamkę mogę docisnąć do samego gripa. Tłoczek w klamce wymieniłem na nowy i problem nie znikną, co może być przyczyną? Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2022 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2022 Te hamulce trzeba naprawdę dobrze odpowietrzyć. Jak masz możliwość, zdejmij je z roweru. Najpierw włóż w zacisk plastikowe bleedblock Jak z nim jest klamka twarda, do znaczy ze trzeba popracować nad ustawieniem hamulca, odległością klocków od tarcz. Cytuj
tomo63 Napisano 30 Sierpnia 2022 Napisano 30 Sierpnia 2022 Ja uważam, ze najlepiej odpowietrzyć na jakis klockach, bleed blocki zazwyczaja cofaja tloczki za bardzo i potem klamka wpada. Zawsze mozna zrobic moda i przepelnic uklad, ale to lepiej na nowych klockach i tarczy, uważając zeby nic nie zalać DOTem. Warto uzyc dobrych strzykawek, bo w avidach, podcisnienie przy odpowietrzaniu, to podstawa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi