kosmonauta80 Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 Przymierzam się do wymiany kół w moim rowerze - Evado 7, rocznik 2019. Po przejechaniu około 5km, zaczęły pękać szprychy w tylnym kole. Na razie 3 sztuki (a jeżdżę tylko po asfalcie i szutrach). Obawiam się jednak, że to będzie jak efekt kuli śniegowej. Fabryczny naciąg przecież szlag trafił po wymianie szprychy i centrowaniu w serwisie. Więc myślę kupić tylne koło (przednie na razie jest ok). Pytanie tylko jakie? cena: do 500 zł rodzaj hamulca: tarczowy wolnobieg: kaseta 10-rzędowa rozmiar: 28 cali Reasumując, chcę kupić pancerne koło dla ciężkiego bikera, do jazd po asfalcie i szutrach, na które przełożę obecnie używaną kasetę i tarczę hamulcową.
gelmaz Napisano 12 Maja 2022 Napisano 12 Maja 2022 Lemonbike ma w ofercie coś na obręczach DT545 i piastach novatecach. Tylko nie wiem czy oni zrobiliby jedno koło - jak zamawiałem u nich to od razu komplet. Testuję je od jakiś 500 km i jestem zadowolony. Na razie nie widać problemów a lekko nie mają, ja do lekkich nie należę (raczej tych trzycyfrowych), jakością dróg też się nie przejmuję, a czasami również ich brakiem . Przy zamawianiu możesz określić jakie ma być mocowanie tarcz, koła i jaki bębenek.
gelmaz Napisano 12 Maja 2022 Napisano 12 Maja 2022 A nie wiem nie sprawdzałem ostatnio, jak kupowałem to poniżej tysiąca płaciłem z przesyłką więc założyłem że jedno zmieści się w budżecie. Aż zaraz sprawdzę ceny.😃 Dziwne mi pokazuje 1200 około za komplet. Ale w sumie to już chyba nie mają dostępnych tych kół. Więc musisz szukać innych modeli, albo sprawdzić u innych kołodziejów😃
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.