audiofun Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Cześć, szukam alternatyw dla takich rowerów jak Merida Crossway XT i Kellys Phanatic 70/90. Pod uwagę brany był jeszcze Cube Nature EXC ale odpada z racji na podstawowe hamulce i szersze opony. Rower z przeznaczeniem na ścieżki rowerowe i niestety nadal nasze dziurawe drogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Jedną z ciekawszych, którą znam to Giant Roam 0. Są jeszcze jakieś Canyon`y i Polygon`y, ale tam są napędy 1xx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek744 Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Też podbijam Roam 0. Bardzo dobra propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volbore Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Giant Roam 0 albo nawet 1 to święty graal wśród crossowych rowerów. Polecam, ciężko o coś lepszego w tej cenie 😜 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 @volbore przebijam obydwa (pomijając preferencje czy ktoś woli 1x czy 2x) a cenowo to już kosmos https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-920/_/R-p-300795 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 @Mihau_ wiadomo, że z Riversidem ( taki Aspre 2 wśród crossów 😁) nic nie może na papierze konkurować, szczególnie przy aktualnej promocji, ale z drugiej strony popatrz na oba rowery czasami warto dopłacić do czegoś ładniejszego 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Może warto, stówkę, dwie, trzy ale nie ponad połowę wartości roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Pomiędzy Roam 1 i 920 katalogowo różnica to 1000 zł, więc do połowy ceny jeszcze daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 A co ma cena katalogowa do rzeczy? Za riverside płacę 3200 a ile realnie za roam'a? Dwie stówki zejdą w obecnej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kardinale Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Godzinę temu, Artur85 napisał: @Mihau_ wiadomo, że z Riversidem ( taki Aspre 2 wśród crossów 😁) nic nie może na papierze konkurować, szczególnie przy aktualnej promocji, ale z drugiej strony popatrz na oba rowery czasami warto dopłacić do czegoś ładniejszego 😉 Bez przesady, 920 na żywo wygląda bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volbore Napisano 11 Maja 2022 Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Na B-twina sam osobiście nawet bym nie spojrzał, ale to kwestia gustu i własnych preferencji 😜 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Maja 2022 Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 A niektórym rower służy do jazdy a nie patrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 12 Maja 2022 Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 @Mihau_ tak z przymrużeniem oka i be urazy, ale ubrania też służą do tego, żeby zimno nie było, a jednak wygląd dla większości jest istotny 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Maja 2022 Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Ale to już twoje osobiste preferencje jakiej marki i jak wyglądające ubrania chcesz nosić, taki Steve Jobs nosił cały czas identyczne ciuchy. Koszulka za 50 złotych spełnia takie same zadania jak ta za 100 z "modnym" znaczkiem. Design starszych modeli z deca jest jaki jest ale jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to nikt nie ma podjazdu. To już subiektywna kwestia czy wolisz kupić nawet tego riverside za 3200 czy gianta za 4800, gdzie dopłacisz 40% wyłącznie za wygląd. Jeśli cię stać to nikt przecież nie zabrania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiofun Napisano 14 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2022 Dzięki za zainteresowanie. Btwin odpada, nie wygląda to ciekawie. Ja nie chce kupić ceny tylko porządny rower. Miałem Cube nature exc 2020 i oddałem bratu z racji na słabe hamulce i tragiczne malowanie ramy która jest w czarnym macie i wszystko na niej znać + lubi się wycierać.... Spojrzałem też na https://allegro.pl/oferta/unibike-zethos-meski-czarno-czerwony-23-12096958481 Osprzęt przyzwoity ale rama chyba już przestarzała i w takim wypadku lepszy byłby roam 1 pomimo gorszego hamulca. Szkoda że w roam 0 już jest inna przednia przerzutka. Merida xt, kełlys phanatic 90, giant roam 0. Który z nich wygląda najlepiej pod względem osprzętu i kół? Jeśli miałbym wydawać mniej to Roam 1 lub Phanatic 70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waxman Napisano 14 Maja 2022 Udostępnij Napisano 14 Maja 2022 ja nie wiem co wy macie z tym wyglądem Riversida, on wygląda naprawdę fajnie. To jest super że nie wygląda jak 99% rowerów które mijam na ulicy. Dopiero tutaj przeczytałem jakieś narzekania na jego wygląda i tak się zacząłem zastanawiać co z nim nie tak. Mi się podoba i w sumie też ze względu na ten wygląd właśnie go kupiłem, gdyby mi się nie podobał to bym kupił cos droższego. Coraz więcej ludzi będzie je kupować bo jak na tę cenę to rower nawet w terenie spisuje się ekstra i możliwe że za 5 lat moda pójdzie właśnie w tę stronę i cena tego typu rowerów będzie x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiofun Napisano 16 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 W dniu 14.05.2022 o 09:51, audiofun napisał: Merida xt, kełlys phanatic 90, giant roam 0. Który z nich wygląda najlepiej pod względem osprzętu i kół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek744 Napisano 16 Maja 2022 Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 No cóż, mnie też by Riverside nie przekonał. Ale to kwestia gustu Przede wszystkim ma się podobać użytkownikowi, więc spieranie się o gusta nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.