Skocz do zawartości

[Aspre 1] pomoc w doborze cześci

Jacek19900

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Nieubłagania nadszedł czas na zmianę napędu w moim aspre 1 2021. Chciałbym się poradzić, co do doboru przedniej zębatki, łańcucha i tylnej kasety. Planuje wymienić, aby dużą tarczę, bo w 90% na niej jeżdżę, a mniejsza jest jak nowa.[ Korba ]fc‑rs200 rozstaw otworów mocujących 5x110 tak wyczytałem w specyfikacji.  [Kaseta] obecnie hg200-8. Czy kasety 8rz z grupy Sora są solidniejsze? I wtedy blat też Sora 46t tylko, jaki do tego łańcuch? Dziękuję za odpowiedzi.

Tzn chcesz mieć te same elementy tylko nowe i pytasz jaki łańcuch?

Do napędu 8s każdy pod 8s przy czym warto wykosztować się na dobry łańcuch, ludzie zakładają w ramach eksperymentu na napędy ósemkowe łańcuchy 9s i niby spoko ale ja osobiście nie mam doświadczeń.

Campagnolo record c9 jest najlepszym łańcuchem jakiego używałem w życiu ale to jest pod napędy właśnie dziewiątkowe 😐

5 godzin temu, abdesign napisał:

A co niby po roku może dolegać stalowemu blatowi? Pykłeś kulę ziemską na około na upieszczonym łańcuchu???

:) aż tak dobrego sezonu nie miałem. 

Objawy są takie że napęd zaraz po nasmarowaniu chodzi głośno, na stopach czuje jak by wibracje czy coś . Po deszczu jest to samo. Ale jak łańcuch wyschnie jest już normalnie więc....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...