Jacek19900 Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Witam serdecznie. Nieubłagania nadszedł czas na zmianę napędu w moim aspre 1 2021. Chciałbym się poradzić, co do doboru przedniej zębatki, łańcucha i tylnej kasety. Planuje wymienić, aby dużą tarczę, bo w 90% na niej jeżdżę, a mniejsza jest jak nowa.[ Korba ]fc‑rs200 rozstaw otworów mocujących 5x110 tak wyczytałem w specyfikacji. [Kaseta] obecnie hg200-8. Czy kasety 8rz z grupy Sora są solidniejsze? I wtedy blat też Sora 46t tylko, jaki do tego łańcuch? Dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Kasety sora 8s to już antyki. Do tego dochodzi kwestia stopniowania, które jest "typowo szosowe" a nie pod gravela, inne czasy Blat sobie kup jaki chcesz, aby pasował Łańcuch sobie ogarnij kmc x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 4 godziny temu, Jacek19900 napisał: Chciałbym się poradzić, co do doboru przedniej zębatki A co niby po roku może dolegać stalowemu blatowi? Pykłeś kulę ziemską na około na upieszczonym łańcuchu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Tzn chcesz mieć te same elementy tylko nowe i pytasz jaki łańcuch? Do napędu 8s każdy pod 8s przy czym warto wykosztować się na dobry łańcuch, ludzie zakładają w ramach eksperymentu na napędy ósemkowe łańcuchy 9s i niby spoko ale ja osobiście nie mam doświadczeń. Campagnolo record c9 jest najlepszym łańcuchem jakiego używałem w życiu ale to jest pod napędy właśnie dziewiątkowe 😐 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek19900 Napisano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 5 godzin temu, abdesign napisał: A co niby po roku może dolegać stalowemu blatowi? Pykłeś kulę ziemską na około na upieszczonym łańcuchu??? aż tak dobrego sezonu nie miałem. Objawy są takie że napęd zaraz po nasmarowaniu chodzi głośno, na stopach czuje jak by wibracje czy coś . Po deszczu jest to samo. Ale jak łańcuch wyschnie jest już normalnie więc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Ale to zależy od smaru którego używasz a nie zużycia napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek19900 Napisano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Używam Brunoxa zielonego chyba to nie najgorszy preparat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.