kozuba Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Witam, Chciałbym pomóc mamie w wyborze roweru na wycieczki jednodniowe, do maksymalnie 100 km, głównie asfalty i szutry. Jako że ma już swoje lata potrzebuje czegoś z niskim przekrokiem. Obecnie ma trekkinga na którego mocno narzeka, ponieważ jest to ciężki kloc (19 kg) i do tego pozycja jest bardzo wyprostowana - nie jeździ jej się na tym dobrze. Pomyślałem, że postawię na lżejszego crossa z niskim przekrokiem (nie chcę żeby doznała szoku jadąc bez amortyzatora) lub na fitness z bardzo szeroką oponą (ból rąk). Poniżej moje propozycje: 1) Ghost square base Base Ghost 2) Cube nature Lady cube 3) Kross Evado 5.0 Kross I tu moje pytanie do was - Czy któryś z tych rowerów uważacie za odpowiedni, czy polecilibyście coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Cytat (nie chcę żeby doznała szoku jadąc bez amortyzatora) Zastanów się nad tym jeszcze raz. Mam dziwne wrażenie, że widelec zamontowany w 19kg trekingu to nie "amortyzator" tylko niedziałająca atrapa, zresztą w tym co wrzucasz jest podobnie. Jeśli ma to działać to powinien być powietrzny, najtaniej z czymś takim wychodzi (ale "męska" rama https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-920/_/R-p-300795?mc=8405267&c=Szary). Jeśli nie jesteś w stanie dorzucać do budżetu w celu poszukiwania dobrego amora to skupiłbym się raczej na sztywnych rowerach (ewentualnie z szerszymi oponami dla lepszego wybierania nierówności), będzie dobre 1,5kg lżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozuba Napisano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 @Mihau_ Dziękuję za podpowiedź, a kojarzysz może coś na sztywnym widelcu w takim razie, z rosądną wagą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Możesz zerknąć np na https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-fairfax-st-2 Ale nie wiem czy się gdzieś da kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.