munioman Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Witam, Swoim rowerem z barankiem jeżdżę po różnym terenie (głównie asfalt ale czasem z niego zjeżdżam). Jako, że i tak będę zakładał nową owijkę pomyślałem, że miło by było mieć coś miękkiego pod nią w "strategicznych" miejscach. Widziałem, że ergotec będzie miał niebawem coś takiego w ofercie https://www.ergonbike.com/en/product-details.html?anr=42500090&s=bt&a=lenkerbaender tylko pozostają 2 kwestie, raz, że jeszcze nie mają dostępnych tych podkładek, dwa, że 30 euro troszkę by bolało. Czy jest u nas na forum ktoś kto ma konkretne doświadczenie z podkładkami pod owijkę i może coś polecić "patentowego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Jak chcesz grubo i tanio to daj dwie owijki, jedną na drugą. Jak chcesz żeby w ogóle coś tam działało to mostek Redshift, tylko to już bardzo boli 😉 A jak chcesz, żeby naprawdę działało to RS Rudy, tylko tu jest ból nie do wytrzymania 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Podkładki żelowe na kierownicę - mnóstwo tego jeśli ktoś nie chce sam rzeźbić: 70 zyli na alle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munioman Napisano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 @kazafaza dokładnie tego szukałem, zawsze to 5 dyszek do przodu. @kipcior zawias odpuszczę ale mostek ciekawy, będę się przyglądał opiniom i może kiedyś jakaś używka wskoczy :-) Co do owijki to kierować się czymś konkretnym żeby było miękko? Myślałem o dwóch ale boje się że wtedy nie wcisne lusterka w koniec rury, przemyśle jeszcze temat bo dłoń też mam długa i większa średnica byłaby na plus. Póki co rzuciłem się na kierownicę karbonową i chyba różnica jakaś jest choć jak to zwykle na granicy placebo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Kieruj się grubością. 2,5-3mm to są grube. Jak grubość nie jest podana to szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Wunglowy kierownik też doda komfortu, a kiedyś miałem owijkę Lizard Skins 3.2 i było wręcz za miękko...inna sprawa, że jedni wolą owijańce skórkowe a inni gąbczaste A z lusterkiem możesz mieć kłopoty tak czy siusiak bo karbonowa kiera raczej będzie mieć grubsza ściankę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Ja mam Lizarda 2,5mm, ale bardziej z przypadku, bo mi kolor pasował 🙂 Byłbym ciekaw grubszej, bo cieńszej bym na pewno nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munioman Napisano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2022 koniec końców zdecydowałem się na owijkę żelową z Decathlona plus zapiętki żelowe pod spód w newralgicznych miejscach (poszło 5 par, 3zł za parę) Jeżeli ktoś jest ciekaw to mogę podzielić się szczegółami. Jak amor to to nie działa ale jest subiektywnie odczuwalna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi