Skocz do zawartości

[3000-4000] MTB do 4tys na 173cm wzrostu.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Jaki rower do 4 tys pod wzrost 173, waga 67kg, przekrok 81cm. Indiana'y występują w za dużych rozmiarach, rockrider expl 540 rownież w wiekszym rozmiarze, myślałem o Romet M5, Giant Talon 2.. Proszę o jakieś najrozsądniejsze propozycje. Całe życie najeździłem setki km rowerem marketowym za 400zl, także myślę, że każdy inny będzie niebo a ziemia, tylko co będzie najrozsądniejsze.. :)

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam,
Paweł

Właśnie szukam czegoś w podobnych pieniądzach, wszyscy polecają rockridera xc 100, bo ma podzespoły jak w rowerach innych marek za 6000 zł, ale trochę przekracza twój budżet i jest ciągle niedostępny. 

Więc zacząłem się zastanawiać nad krossem level 4.0, który poza brakiem powietrznego amortyzatora ma całkiem przyzwoite podzespoły, oczywiście brak jakichś sztywnych osi i korba kwadrat, ale to jest typowe w tej półce cenowej, do tego akceptowalna waga i 1 blat z przodu na czym mi zależy. 

Wpadł mi też w oko Cube aim sl w podobnej cenie co kross, fajnie wygląda i ma powietrzny amortyzator, ale trochę słabsze podzespoły i napęd 2x9, co dla mnie jest minusem. 

Może ktoś się trochę lepiej zna i napisze coś o tych roweruch czy warte ceny, ewentualnie jakaś bardziej opłacalna alternatywa, bo wszędzie tylko polecają rower widmo rockrider xc100

myślałem o tym xc100, myślałem też o expl 540, Kross również ciekawie wygląda z podzespołów.. możliwe, że czytając forum, zacząłem szukać roweru zbyt idealnego, a w sumie wszystkiego mieć nie można, no chyba, że się odpowiednio zapłaci..

wczoraj dzwoniłem do Decathlonu, mają mieć rzut na magazyny we Francji.. ale dopiero 28 maja.. i może pojawia się wyżej wymienione rowery.. może będzie trzeba poczekać.. Ogólnie o markowych rowerach naczytałem się, że do 4tys to badziew, tylko te marketowe coś warte. Ale jak nie za duża rama, to w ogóle niedostępne. Ktos coś powie więcej na temat krossa level 4.0? na temat rockrider expl 540 czy jakiś Romet, cube? co w stosunku cena/jakość wyjdzie najlepiej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...