Konwi Napisano 7 Maja 2022 Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 witam, mam pytanie odnośnie serwisu mojego rock shoxa lyrika rc 170mm, niestety nie wiem który rocznik wiem tylko ze jakoś okolice 2016 (dołączam jego zdjęcie przy okazji może ktoś da radę rozpoznać). przechodząc do rzeczy chce zrobić mu serwis dokładnie tłumika, znalazłem informację że do tłumika wlewamy olej 3wt lecz nie wiem ile. Następne pytanie to czy muszę z niego spuszczać powietrze jeśli nie będe otwierał tej stronie amortyzatora jedynie ściągnę dolne golenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Na tyle korony jest numer seryjny. Ten numer wpisujesz na stronie trailhead.rockshox.com. W zakładce "documents" będzie instrukcja serwisowa, a w niej odpowiedzi na Twoje pytania. Do wszystkich prac rozbiórkowych powietrze należy spuścić. Nawet jeśli nie planujesz nic robić po stronie powietrza, to nigdy nie należy wykluczać sytuacji gdy wskutek zmęczenia zacznie się odkręcać że złej strony. Na tej samej zasadzie, wg której nigdy nie wlewa się benzyny do butelek po napojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konwi Napisano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 niestety nie jest napisany rocznik ani informacja dotyczyaca ilości oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konwi Napisano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 ok, a jaką wlac ilość oleju do tłumika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Z tym będzie probelm, bo przeszkuałem stronę Roch Shoxa i nigdzie nie ma instrukcji serwisowej do Twojego modelu Lyrika (RC A2). Skontaktuj się z Wichu Workshop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konwi Napisano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 znalazłem taką tabelkę jedynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Nie ma za co. Model trochę inny, ale tłumik ten sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konwi Napisano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 o dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 29.50 - olej 5W i jest podane ile wlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 https://www.cycleservicenordic.com/media/105588/2014-rockshox-suspension-fork-oil-air-and-coil-charts.pdf https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2011-lyrik-service-manual-.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 17 godzin temu, Konwi napisał: niestety nie jest napisany rocznik ani informacja dotyczyaca ilości oleju A co jest w zakładce "documents" ? W prawym dolnym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi