pablo945 Napisano 7 Maja 2022 Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 (edytowane) Witam Nie wiem czy w tym budżecie coś takiego znajdę, ale chciałbym się pierw doradzić Was drodzy forumowicze. Głównie to zależy mi na tym aby przy osiąganiu 25km/h na manetce gazu pod górkę na asfalcie w mieście przy silniku 250W, nie spowalniało mnie po przekroczeniu limitu kiedy zacznę używać siły nóg, np wyciągnę prędkość dodatkowo do tych 30-35km/h. Wracając rowerem po pracy mam 65% trasy pod górkę, w 5km, przeważnie jestem zmęczony po tych 8 godzinach pracy a taka przeróbka na e-bike by mnie trochę odciążyła (chociaż mogę się mylić bo nigdy z niego nie korzystałem). Część trasy to kostka brukowa ale w większości asfalt plus kilka krawężników. Waga mojego roweru krosowego wynosi 12,8kg, doliczając akcesoria to z około 15kg plus moja waga 100kg czyli 115kg gdzieś będzie, rama 19 cali aluminiowa, widelec sztywny z przodu. Nie wiem czy to nie za dużo jak na silnik 250W, przez co może mnie nie uciągnąć pod górkę, ale opinie zostawię Wam. Edytowane 7 Maja 2022 przez pablo945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi