Skocz do zawartości

[4000] Zmiana Talon 2 na coś nowego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam rower Giant Talon 2 z 2015 roku na kołach 27.5 (rozmiar M) i chciałbym go wymienić na coś lepszego.
Co byście polecili w cenie najlepiej 3000 ale max może być 4000. 
Dodam ze ja trochę ważę :) i na ten moment jest to ok 113kg :P

Z wymagań to raczej nic nie mam bo się nie znam :) może koła 29 cali

Napisano

Albo nie masz wymagań albo chcesz lepszego . A co w starym ci się nie podobało ? Jeśli rower był ok tylko się ,,zużył " to taniej będzie go wyremontować . Części możesz wymienić na lepsze . Jedynym problemem może być dobry amor , tzn są ale wybór ograniczony .

Napisano

Po co mam coś robić jak mogę wymienić na nowsze i lepsze? :P
Chce coś na lepszych podzespołach, w tym mam do robienia suport (coś z nim nie tak było od początku), hamulce. Chce większe koła i ramę.

Napisano

Tylko jak sprawdziłem specyfikację Talona 2 z 2015 to jest nieźle . Owszem przydały by się korby/suport HT2 i powietrzny amor . Hamulce ????  Na dzień dzisiejszy fajnie gdyby były sztywne osie .  Tylko za 3-4 tyś chyba nic takiego nie kupisz . W decathlonie jest XC 100 ale cena ponad 4tyś i to jest rower XC czyli ma ,,nieco" inne przeznaczenie niż Talon - to jest rower sportowy . 

Napisano

No tylko ten rower ma już 7 lat, nic praktycznie oprócz smarowania i czyszczenia nie było w nim robione.
Suport na pewno trzeba wymienić, nie wiem jak zębatki ani inne rzeczy. Jak mam 1000 włożyć to mi się nie opłaca bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...