jegima3467 Napisano 7 Maja 2022 Napisano 7 Maja 2022 Cześć, czy może ktoś polecić wygodne siodełko do roweru crossowego Unibike CrossFire? Chodzi o to, że przy użytkowaniu obecnego po paru godzinach jazdy boli mnie .... Zdaję sobie sprawę, że tego problemu nie da się wyeliminować kompletnie, ale chcę go chociaż trochę ograniczyć. Zatem, jakie siodełko polecalibyście dla moich potrzeb?
WaGiant Napisano 7 Maja 2022 Napisano 7 Maja 2022 Siodło to bardzo indywidualna sprawa . Jednemu pasuje to innemu tamto . Generalnie tyłek musi się przyzwyczaić . Im więcej jeździsz tym mniej odczuwasz dyskomfort . No chyba , że faktycznie siodło totalnie niedobrane . Jak dawno masz rower , ile km na nim zrobiłeś ? Może trzeba dać sobie trochę czasu na przyzwyczajenie . Druga sprawa to ustawienie poziome , wysokość , przesunięcie przód - tył . A gdybym miał wskazać na wygodne siodło do kilkugodzinnej jazdy to WTB było nie raz chwalone ale modeli też jest dużo . Ja mam ,,speed V " i dla mnie jest ok . Dla mnie . Aha , a jesteś facetem czy kobietą ? Dla kobiet są/bywają oddzielne modele .
J67 Napisano 7 Maja 2022 Napisano 7 Maja 2022 Dla mnie bezkonkurencyjne jest siodełko Vertu. Z tym, że maksymalna waga to ok. 80 kg wraz z ciuchami, plecakiem itd. Jeżdżę na nim bez pampersa nawet 300 km. Te siodełka nie są wieczne i nie każdy egzemplarz jest dobrej jakości, ale też i cena nie jest wysoka. Nie kupuję na Ali, choć było by taniej, tylko w kraju, od prywatnych importerów lub używane, z odbiorem osobistym. Zobaczę, pomacam i wiem, czy się nada. Mały sekret - najlepsze są białe. Białego nie da się zrobić z przemiału
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.