martin_1001 Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Cześć, potrzebuje Waszej porady. Dwa tygodnie temu potracił mnie samochód. Rower (Kross Vento 3.0, r. 2020) uszkodzony - koła krzywe, hamulce, przerzutki ...itp. Oczywiście idę z OC sprawy, ale kosztorys dostałem taki że padłem jak kwoty zobaczyłem. Chcę iść metodą serwisową, czyli przedstawię im kosztorys z serwisu. Który serwis w Krakowie polecacie? Dziś mijałem Serwis Sprycha na ul. Bronowickiej, warto? Inne? goRide, tomar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Myślę, że na tym etapie sprawy nie ma to większego znaczenia. Ważne żeby sporządzili kosztorys zgodny z Twoimi oczekiwaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 A ja myślę, że lepiej iść do kogoś spod "szanowanego" szyldu żeby nikt nie chciał podważać wyceny robionej w jakimś garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Nie ma to żadnego znaczwnia póki osoba przybijająca pieczątkę nie jest biegłym sądowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Ja miałem również kolizję gdzie ja byłem poszkodowanym. Miałem i tak zamiar szybko naprawić rower bo był mi potrzebny, więc zapłaciłem fakturę ok.3000zł (Przy wartości roweru gdy był nowy 4500zł) z własnej kieszeni. Fakturę i dokumenty z szpitala wysłałem do ubezpieczyciela sprawcy, dokumenty z policji wyciągnęli sobie sami. Pełny zwrot kosztów plus kasa za uszczerbek na zdrowiu były na koncie w dwa tygodnie po kolizji, nikt niczego nie podważał. Jedynie rzeczoznawca przyjechał zrobić zdjęcia roweru po naprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 A ile lat masz ten rower? W moim przypadku, co prawda dawno temu ubezpieczyciel sprawcy obniżał kwotę odszkodowania o15 lub 20% za każdy rok od daty zakupu. Czyli przy starszym rowerze prawie nic bym nie dostał. Jak masz nowy to spoko ale jak starszy to trzeba dogadać się z obsługą sklepu aby wycena była odpowiednio wysoka. Wpisują wszystko nie tylko uszkodzone ale też porysowane elementy. Jak masz faktury za jakiś upgrade to też trzeba pompować wyjściową cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Mój rower jest z 2018, a kolizja miała miejsce jesienią 2021. Serwis niczego nie pisał, kosztorys sam napisałem, dołączyłem fakturę za rower i za prawie nowe koła. Zero problemów, zero negowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.